Nissan Qashqai переродився на новій платформі | BOSS AUTO
укр||

Nissan Qashqai переродився на новій платформі

Nissan Qashqai переродився на новій платформі фото №1
Паркетник Nissan Qashqai третього покоління дебютував онлайн, причому в специфікації для європейського ринку. Машина на платформі CMF-C вийде на ринок Старого Світу влітку. Платформа вважається новою. У порівнянні з попередньою конструкцією нові технології пресування і зварювання дозволили впровадити в силову структуру більше легких матеріалів. Передні і задні двері, передні крила і капот тепер зроблені з алюмінію. П`ята двері виконана з композиту. В результаті масу кузова вдалося скоротити на 60 кг при зрості жорсткості на кручення на 41%.
Nissan Qashqai переродився на новій платформі фото №2
Компанія відрапортувала про поліпшених підвісках (спереду коштують Макферсон, ззаду - або балка, що скручується, або, для повнопривідних виконань і версій з 20-дюймовими колесами, многоричажка). Електропідсилювач керма модернізований заради поліпшеного відгуку і більшої чіткості в околонулевой зоні. Нова муфта в системі повного приводу спрацьовує в п`ять разів швидше минулого (за 0,2 с). Така система дозволяє вибирати режими руху Standard, ECO, Sport, Snow і Off-Road.
Nissan Qashqai переродився на новій платформі фото №3
Паркетник оснащений турбомотором 1.3 DiG-T з 12-вольта стартер-генератором і компактної літій-іонною батареєю (так званий помірний гібрид). У даній установки буде три версії: на 140 к.с. (240 Н • м) і 157 к.с. (260 Н • м) при наявності «механіки» або на 157 к.с. (270 Н • м) при виборі варіатора Xtronic. В останньому випадку є ще вибір між переднім і повним приводом, в інших модифікаціях тільки передній.
Nissan Qashqai переродився на новій платформі фото №4
На вершині гами - гібридна установка e-Power зі 190-сильним електродвигуном (330 Н • м) на передній осі, які отримують енергію від тягової батареї, яку заряджає на ходу 156-сильний агрегат 1.5 зі змінним ступенем стиснення. Цей мотор, на відміну від раніше створеного Ніссаном дволітрового, спеціально розроблений під амплуа ДВС-генератора. Він тільки поставляє енергію в акумулятор і з колесами не пов`язаний. Qashqai буде першим Ніссаном в Європі з установкою e-Power. Серед інших приємних дрібниць виробник згадує точку доступу Wi-Fi, роздає інтернет на сім пристроїв, інтерфейси Google Assistant і Amazon Alexa, що дозволяють серед іншого пов`язувати машину з розумним будинком. З`явився тут і покращений автопілот ProPilot, що володіє функцією зв`язку з навігацією (тільки для версій з варіатором) і розширеним діапазоном умов, при яких може діяти. Він веде машину самостійно в межах смуги, зупиняє і знову рушає, враховує дані від навігатора і інформацію про знаках.
Nissan Qashqai переродився на новій платформі фото №5
Ще тут з`явилася система запобігання бічного зіткнення з перешкодами при маневруванні в обмеженому просторі, автоматичне гальмування при русі заднім ходом, а реакція на перешкоди спереду поліпшена за рахунок збільшеної дальності радара.