Заходи щодо переходу на електромобілі зміщують акцент з розвитку громадського транспорту, який міг би стати екологічною альтернативою приватним автомобілям.
У США планують, що до 2030 року 50% автомобілів будуть електричними. Покупці електрокарів зможуть отримувати податкові кредити у розмірі 7500 доларів на купівлю такого авто.

Кліматичні активісти схвалюють зобов’язання Байдена, але вважають, що неможливо досягти кліматичних цілей без інвестицій у громадський транспорт.

За даними Міжнародного транспортного форуму, автобуси та потяги виділяють менше парникових газів, ніж приватні автомобілі, незалежно від того, працюють вони з двигуном внутрішнього згоряння чи акумулятором. Ще одне дослідження показало, що пасажири в США, які користувалися громадським транспортом у 2018 році, заощадили до 63 млн метричних тонн вуглекислого газу, що еквівалентно роботі 16 вугільних електростанцій.

Транспортні експерти вважають, що розвиток громадського транспорту слід визнати головною стратегією для зменшення викидів парникових газів, а не відмову від паливних авто.