Toyota GR Yaris вийшов на європейський ринок | BOSS AUTO
укр||

Toyota GR Yaris вийшов на європейський ринок

Toyota GR Yaris вийшов на європейський ринок фото №1
У Старому Світі трехдверка Toyota GR Yaris була одним з найбільш очікуваних «гарячих» хетчбеків, і тепер її можна купити: ціна в Німеччині - від 32 363 євро (2,9 млн рублів). Хоча віддача 12-клапанної бензинової турботройкі 1.6 (G16E-GTS) в порівнянні з японською версією знижена до 261 л.с. (-11), 360 Н • м (-10), розгін до сотні все одно триває 5,5 с, а максималка обмежена на позначці в 230 км / ч. Шестиступінчаста "механіка" безальтернативна. Привід - постійний повний GR-Four з муфтою.
Від стокового Яріс (в Європі це п`ятидверний гібрид ціною від 25 139 євро) залишилися тільки фари, ліхтарі, бічні дзеркала та антена-плавець на даху. При цьому GR Yaris на 55 мм довшим і на 12% легше. Двигун з функцією start / stop засунуть на 21 мм в межі бази, його шум пригнічує через динаміки активна система. Гальма забезпечені вентильованими дисками (356 мм спереду, 297 ззаду) з чотирьох-і двохпоршневими супортами.
Toyota GR Yaris вийшов на європейський ринок фото №2
Трьохспиці кермо робить 2,36 обороту. Педальний вузол перепроектований для спортивного водіння. В єдину багату комплектацію входять двозонний «клімат», медіацентр з восьмидюймовим тачскріном, адаптивний круїз-контроль і багато іншого. За безпеку відповідає комплекс Toyota Safety Sense.
Під «малооб`ємним» виробництво хетча виділена нова складальна лінія Gazoo Racing на японському заводі Тойоти в Мотоматі. У випробуваннях прототипів були задіяні професійні гонщики Ярі-Матті Латвала і Кріс Мік. Крім того, другу після Супри глобальну GR-модель тестував за кермом сам президент Акіо Тойода. Варіант з атмосферником 1.5 (120 к.с., 145 Н • м) і варіатором в Європу поставлятися не буде.
YouTubeПереглянути