Renault випробує балансування навантаження за допомогою електрокарів | BOSS AUTO
укр||

Renault випробує балансування навантаження за допомогою електрокарів

Renault випробує балансування навантаження за допомогою електрокарів фото №1
Groupe Renault, RTE (Réseau de Transport d`Electricité) і Jedlix підписали угоду про партнерство, згідно з яким на досвіді буде перевірена здатність електромобілів впливати на баланс між виробництвом і споживанням електричної енергії. Сама ідея балансування навантаження на мережі за рахунок зарядки електрокарів в потрібні моменти і застосування машин для підживлення мережі на піку споживання - не нова. Відрізняються лише деталі реалізації. Аналогічний досвід вже проводили компанії Audi і Volkswagen, BMW, Mitsubishi. Експеримент виконає Renault разом з великим французьким оператором мереж електропостачання RTE і фірмою, яка розробила платформу для «розумної» інтеграції машин в таку мережу.
Renault випробує балансування навантаження за допомогою електрокарів фото №2
«Мета досвіду - оцінити не тільки технічну здійсненність цього нового типу послуг, заснованих на вбудованої можливості підключення транспортного засобу, але і його цінність для енергосистеми і, в кінцевому підсумку, для власника електромобіля», пояснює Renault. «Водіння електромобіля - це більше, ніж задоволення і раціональний економічний вибір. Це також можливість стати гравцем в системі електропостачання і отримувати оплату за цю послугу в мережі! Ми раді внести свій внесок у відкриття ринку вторинних резервів у Франції і Європі, разом з RTE і Renault », - заявив генеральний директор Jedlix Серж Субірон.
Renault випробує балансування навантаження за допомогою електрокарів фото №3
Фірма вказує, що для енергетиків в Європі інтерес може становити великий парк електрокарів цієї марки. І тут у компанії є козир у вигляді високих продажів. За інформацією Renault, модель Zoe є найбільш продаваним електрокаром в Європі, якщо вважати показники за січень - листопад (більше 84 000), а в категорії легкого КомТранс на батареях європейським лідером є Kangoo Z.E. (8498 штук за перші 11 місяців року).