Toyota побудує завод тягових батарей у Північній Кароліні | BOSS AUTO
укр||

Toyota побудує завод тягових батарей у Північній Кароліні

Toyota побудує завод тягових батарей у Північній Кароліні фото №1
Toyota Motor North America (TMNA) обрала майданчик Грінсборо-Рендольф у Північній Кароліні для свого заводу тягових акумуляторів у США. Підприємство під назвою Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC) коштуватиме $1,29 млрд. Його запуск намічений на 2025 рік. Спочатку на ньому працюватимуть чотири лінії з випуску батарей із сумарною продуктивністю, достатньою для оснащення ними 800 000 машин на рік, а в перспективі ліній буде шість (на 1,2 млн. акумуляторних блоків). Для живлення заводу використовуватимуться відновлювані джерела енергії.
Toyota побудує завод тягових батарей у Північній Кароліні фото №2
Завод TBMNC на 90% належатиме TMNA ​​і на 10% — компанії Toyota Tsusho. Тут працюватимуть 1750 людей. Toyota не уточнила, на які моделі підуть батареї, випущені в Грінсборо, але вказала, що це гібриди і електрокари. Завод у Північній Кароліні — одна з ланок ланцюга постачання акумуляторів для електрифікованих Тойот. Компанія планує до 2030-го встановлювати на свої машини 180 ГВт•год батарей на рік, і цю планку вона підніме до 200, якщо побачить, що попит на «електрички» зростає швидше за очікуване. До 2030-го сумарні інвестиції Тойоти в дослідження та розробки по батареях та в організацію їх випуску досягнуть півтора трильйона ієн.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.