Porsche почала будівництво заводу синтетичного пального | BOSS AUTO
укр||

Porsche почала будівництво заводу синтетичного пального

Porsche почала будівництво заводу синтетичного пального фото №1
Перший камінь у фундамент заводу Haru Oni ​​в Пунта-Аренас заклали основні партнери по проекту компанії Highly Innovative Fuels (Чилі), Siemens Energy і Porsche. Підприємство має запрацювати в середині 2022 року і почати випуск синтетичного пального (eFuel) із застосуванням енергії з відновлюваних джерел (в першу чергу, вітрової). Haru Oni ​​використовує цю «зелену» енергію для електролізу води. Отриманий водень може бути сам по собі паливом, але він також піде на другий етап - синтез штучного метанолу при одночасному захопленні вуглекислого газу з атмосфери. І метанол цей може бути товаром, але в основному він надійде на третій етап - випуск синтетичного бензину.

План передбачає випуск «зеленого» палива в кількості 130 000 л на рік на початковому етапі з ростом до 55 млн літрів до 2024-го і до 550 млн - до 2026 року. Оскільки для його вироблення захоплюється вуглекислий газ, подальше спалювання в ДВС не збільшить вуглецевий слід, так як тільки відновить баланс.
Porsche почала будівництво заводу синтетичного пального фото №2
Ми знаємо, що компанія Porsche щільно займається електрокарами, але в досягненні бажаної вуглецевої нейтральності до 2030 року розраховує на комбінований підхід: електро, плюс машини з ДВС, але на «зеленому» пальному. Такий підхід до майбутнього автотранспорту поділяють багато компаній, від Bosch до Мазди. Синтезоване з «вітру, води і повітря» пальне, замінюючи паливо, зроблене з нафти, може продовжити століття ДВС як таких. Тим часом Чилі хоче стати провідним світовим експортером «зеленого» водню і його похідних, побудувавши установки для електролізу потужністю 5 ГВт до 2025 року і 25 ГВт до 2030-го.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.