Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки | BOSS AUTO
укр||

Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки

Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки фото №1
Пам`ятайте в`єтнамський стартап VinFast? Фірма була заснована в 2017 році і заявила, що амбіцій їй не позичати. Перші машини представили вже через рік. Ними стали моделі Lux A2.0 і Lux SA2.0, які виступили родичами седана BMW п`ятої серії і кросовера X5. Слідом концерн General Motors допоміг випустити «малюка» Fadil, а цієї осені домашній ринку розширив President з 460-сильною «вісімкою» 6.2. Тепер помітні нові зрушення по захопленню США електрокарами, а саме кроссоверами. Версії VF32 і VF33 з`являться в Штатах практично відразу після старту продажів у В`єтнамі, а VF31 піде на експорт трохи пізніше.
Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки фото №2
Рушійною силою для молодшої моделі стане електромотор на постійних магнітах, що генерує 116 к.с. і 190 Н • м. За харчування відповідає акумуляторна батарея ємністю 42 кВт • ч. Запас ходу по невідомої системі вимірювань становить близько 300 км. Для VF32 підготовлено відразу кілька модифікацій. Електромотор першої видає 204 сили і 320 ньютон-метрів. У другій двигуна вже два, а сумарна віддача дорівнює 408 к.с. і 640 Н • м. Батарея на 90 кВт • ч обіцяє 504 км пробігу. А ще у машини буде версія з звичайним 189-сильним (280 Н • м) дволітровим турбомотором. Судячи з усього, мова йде про давно освоєної стартапом «четвірці» N20 від BMW.
Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки фото №3
Великий VF33 отримає електроначінку від VF32, але при підтримці більшого акумулятора. За запевненням виробника, ємності 106 кВт • год повинно вистачити на 550 км. Альтернативна бензинова версія зможе похвалитися 228-сильним (350 Н • м) варіантом раніше згаданої «четвірки». Відзначимо, що всі три моделі отримають комплекси автопілотування другого і третього рівнів. Для цього у них на борту є лідари, 19 сенсорних датчиків і 14 камер, здатних виявляти об`єкти на відстані до 687 м. Цікаво, що на внутрішньому ринку машинам пророкують пересування в рамкам вже четвертого рівня автономності.
Трійка електрокроссоверов VinFast піде на штурм Америки фото №4
У травні для замовлення у В`єтнамі стане доступна модель VF31, але перше поставок доведеться чекати до листопада. Старші родичі з`являться в продажу у вересні, а доберуться до власників приблизно через рік. Попередні замовлення в Америці і Європі відкриються в листопаді, але перші машини досягнуто експортних ринків тільки в червні 2022. Нагадаємо: новинки повинні були представити на автосалоні в Лос-Анджелесі два місяці тому, але зі зрозумілих причин виставка була перенесена на травень 2021 року. Проте з урахуванням епідеміологічної обстановки новини від компанії Фам Нят Вионг не можуть не викликати поваги.