Нова Toyota Mirai стартує на ринку США в грудні | BOSS AUTO
укр||

Нова Toyota Mirai стартує на ринку США в грудні

Нова Toyota Mirai стартує на ринку США в грудні фото №1
«Перша» Toyota Mirai на водневих паливних елементах продається в двох штатах (в Каліфорнії і на Гаваях) вже п`ять років, як в роздріб, так і в лізинг. Ціна єдиній комплектації - $ 58 550. За 2019 й реалізовано 1502 одиниці, за дев`ять місяців 2020 го покупців знайшла лише 341 штука.
Нова Toyota Mirai стартує на ринку США в грудні фото №2
«Друга» Mirai в грудні вперше вийде на ринок США відразу в двох виконаннях - XLE і Limited. Сьогодні Toyota деталізувала оснащення седана. З`ясувалося, що «в базу» включені тачскрін діагоналлю 12,3 дюйма, аудіосистема JBL з 14 динаміками, сабвуфером і підсилювачем, а також комплекс безпеки Toyota Safety Sense в версії TSS 2.5.
Нова Toyota Mirai стартує на ринку США в грудні фото №3
Характеристики нової Mirai досі не оприлюднені. Японські блогери пишуть, що потужність збільшена приблизно на 30 сил (з 155 до 185 к.с.), а запас ходу зріс з 312 до 528 миль (з 502 до 850 км) в циклі JC08. Зауважимо, в Америці у Mirai два конкурента - седан Honda Clarity Fuel Cell (продається тільки в лізинг) і кросовер Hyundai Nexo. Раніше повідомлялося, що запуск Mirai в Японії, Європі і США буде одночасним.