Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen | BOSS AUTO
укр||

Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen

Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen фото №1
Кілька перетікають один в інший дисплеїв під загальним зігнутим (по горизонталі і вертикалі) склом склали обіцяний в кінці минулого року розумний інтерфейс MBUX Hyperscreen. Дебют цієї системи в серійному автомобілі відбудеться в першій половині нинішнього року, коли німці представлять флагманську електричну пятидверку Mercedes-Benz EQS (там Hyperscreen буде опцією). Поки що на віртуальному шоу CES компанія розкрила деталі.
Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen фото №2
Основним завданням при розробці цієї версії системи MBUX було спрощення взаємодії. Найбільш важливі і затребувані додатки (на кшталт навігації) доступні в один дотик, тобто знаходяться на так званому нульовому рівні меню. Система з штучним інтелектом додає на цей рівень деякі тимчасові закладки, виходячи з ситуації. Так, на екрані може з`явитися візитка людини, якій власник, як правило, дзвонить в цей день тижня і в цей час. Або машина сама запропонує водієві заздалегідь збільшити кліренс перед в`їздом на пандус, після того як запам`ятає його координати по GPS. Таких спливаючих по ситуації «Чарівних модулів» тут більше двадцяти: список справ на день або масаж «Гарячі камені» при настанні холодів.
Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen фото №3
Новий сенсорний дисплей оснащений дванадцятьма актуаторами, що забезпечують тактильний відгук при натисненні на віртуальні кнопки та іконки. При цьому у пасажира - своя зона управління рядом функцій і сім профілів для виведення контенту. А за відсутності людини на передньому пасажирському кріслі права частина гіперекрана стає декоративною панеллю, що відображає анімовані трипроменевою зірочки Мерседеса.
Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen фото №4
Центральний і пасажирський екрани в рамках цієї загальної системи зроблені за технологією OLED (на органічних світлодіодах), тому мають особливо насиченими кольорами і високим контрастом. Та частина, що є приборки, цікава незвичайною графікою, покликаної підкреслити спортивні повадки електрокара. Так індикатор поздовжніх і поперечних перевантажень є рухливий галактика об`єкт (нагадує літаючу тарілку), який зміщується в відповідну сторону при повороті, розгоні або гальмуванні.
Mercedes представив вигнутий екран Hyperscreen фото №5
Зрозуміло, системою можна управляти через голосового помічника Hey Mercedes. Його можливості різноманітні. Аж до зв`язку з розумним будинком через функцію MBUX Smart Home (наприклад, можна попросити машину дізнатися - чи не залишені вдома включеним світло). Подібні особливості підкреслюють інноваційність електрокарів як таких. Додамо, що в 2020 році марка Mercedes-Benz Cars