Китайський виробник електромобілів, компанія Hongri Electric Vehicle, нещодавно представила свій новий бренд електромобілів Weiao у вигляді міні-електромобіля BOMA EV. Невеликий електромобіль, який у стандартній комплектації коштує лише 5700 доларів США, орієнтований на економних покупців у Китаї.

Hongri Electric Vehicle – китайська компанія з виробництва електромобілів, заснована в 2014 році. Компанія спеціалізується на розробці та виробництві електромобілів, а її новий бренд, Weiao, присвячений виробництву бюджетних електромобілів.
BOMA EV – перший електромобіль, випущений під брендом Weiao. Автомобіль неймовірно малий: довжина 3517 мм, ширина 1495 мм, висота 1660 мм. Незважаючи на свої невеликі розміри, автомобіль може вмістити чотирьох людей, включаючи водія і трьох дорослих пасажирів.
Дизайн BOMA EV нагадує Toyota Alphard, особливо спереду з майже ідентичними фарами, решіткою радіатора та переднім бампером. Автомобіль оснащений 15-дюймовими колісними дисками з алюмінієвого сплаву та шинами 165/55 R15. Інтер’єр простий, зі стандартною рідкокристалічною панеллю приладів, а в дорожчій версії – з 7-дюймовою панеллю приладів і 9-дюймовим центральним екраном управління.

У стандартній комплектації цього електромобіля доступні системи безпеки, такі як Антиблокувальна гальмівна система, контроль тиску в шинах і автоматичне розблокування дверей після ДТП. Однак, на жаль, у стандартній комплектації немає подушок безпеки або електронного контролю стійкості. Завдяки більш високій ціновій категорії, в дорожчій комплектації є додаткові функції, такі як аудіосистема з 6-ма динаміками.
Акумулятор і запас ходу
Електромобіль оснащений електродвигуном потужністю 30 кВт і крутним моментом 84 Нм. Клієнтам пропонують дві версії залежно від ємності батареї. Версія з батареєю на 11,9 кВт-г має запас ходу 130 км, тоді як версія з батареєю на 18,5 кВт-г може проїхати до 200 км. У стандартній комплектації батарея заряджається за 7 годин, тоді як у топовій комплектації заряджання триває 10 годин. Максимальна швидкість електромобіля BOMA EV становить 100 км/год.

Ми вважаємо, що цей доступний електромобіль може знайти свого шанувальника в Україні. Незважаючи на те, що офіційно його можливо не поставлять до нашої країни, українці можуть самостійно замовити його у Піднебесній і доставити до України.