Гібридні Porsche Cayenne стали проходити більше на одній зарядці | BOSS AUTO
укр||

Гібридні Porsche Cayenne стали проходити більше на одній зарядці

Гібридні Porsche Cayenne стали проходити більше на одній зарядці фото №1
Слідом за гібридної Панамери бензоелектріческіе Кайени наростили повну ємність тягової батареї з 14,1 до 17,9 кВт • год. Зміна торкнулося і версію Porsche Cayenne E-Hybrid, і топовий варіант Turbo S E-Hybrid, як в звичайному кузові, так і у вигляді моделей Coupe. Модифікації E-Hybrid тепер можуть пройти без запуску ДВС до 48 км по циклу WLTP City і до 56 км по NEDC, а Turbo S E-Hybrid - до 42/53 км. Раніше параметри досягали 44 і 43 км (NEDC).
Гібридні Porsche Cayenne стали проходити більше на одній зарядці фото №2
З тією ж метою зробити модель «зеленішим» переглянута програма управління в режимі E-Charge, в якому ДВС за рахунок підвищеного навантаження намагається якомога швидше зарядити батарею в русі (для використання цього запасу пізніше). Раніше електроніка в такому режимі намагалася довести заряд акумулятора до 100%, а тепер до 80%. Адже після цієї позначки зарядка йде повільніше і менш ефективно. Зате у всіх ситуаціях машині доступна повна потужність рекуперації. А в режимах Sport і Sport Plus батарея таких Кайенів завжди заряджається до мінімального рівня, достатнього, щоб видати повні можливості щодо прискорення.
Гібридні Porsche Cayenne стали проходити більше на одній зарядці фото №3
Крім того, компанія нагадала про цікаву опції Home Energy Manager - системі, яка враховує загальне споживання енергії в будинку власника Кайена. Так, вона обчислює максимальну потужність зарядки, яку можна задіяти без перевантаження домашньої мережі. А якщо в будинку є сонячні батареї, автоматика буде намагатися, коли це можливо, «заправляти» автомобіль саме від них. Компанія заодно вказує, що більшість покупців гібридних Кайенів заряджають їх саме вдома (домашня система для даної моделі може бути потужністю до 7,2 кВт), хоча можливість наповнення батареї від громадської зарядної станції, зрозуміло, нікуди не зникає.