Mercedes-Benz Vision EQXX дебютує третього січня | BOSS AUTO
укр||

Mercedes-Benz Vision EQXX дебютує третього січня

Mercedes-Benz Vision EQXX дебютує третього січня фото №1
Про концепт Vision EQXX компанія Mercedes-Benz вперше заговорила восени 2020 року, пообіцявши ефективний електрокар із запасом ходу в 1200 км. Влітку 2021-го при розкритті електричних планів було названо скромніший пробіг — «понад тисячу», з уточненням, що йдеться про нормальний рух шосе зі звичайними швидкостями. Тепер член правління Даймлера, який відповідає за розвиток, та операційний директор Mercedes-Benz Cars Маркус Шефер назвав дату прем`єри машини на публіці – 3 січня 2022 року. П`ятого січня, нагадаємо, відкривається шоу електроніки CES у Лас-Вегасі, де за традицією буде чимало автомобільних прем`єр. Мабуть, Маркус натякає на нього. А там ми чекаємо ще, наприклад, Cadillac Celestiq.
Mercedes-Benz Vision EQXX дебютує третього січня фото №2
За словами Шефера, в EQXX використані осередки з питомою ємністю на 20% вищою, ніж у батареї EQS. Якщо вага блоку можна порівняти, то кількість енергії дорівнюватиме 129 кВт•год. Враховуючи, що EQS у версії 450 пробігає 768–784 км, можна спрогнозувати для EQXX запас ходу в 940 км навіть за однакового з EQS витрат енергії. Але EQXX має бути економічнішим. Кордон в 1000 км на зарядці долають зовсім небагато легковиків. Якщо згадувати спеціальні заїзди з малою швидкістю (30–40 км/год), то понад тисячу проходили Tesla Model S та Hyundai Kona Electric. А якщо говорити про паспортний запас за стандартним циклом випробувань, хоча б NEDC, то модифікації на тисячу кілометрів і більше є у електрокарів Aptera, Zhiji L7, Nio ET7 та Aion LX Plus.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.