Mazda показала кілька перспективних силових агрегатів | BOSS AUTO
укр||

Mazda показала кілька перспективних силових агрегатів

Mazda показала кілька перспективних силових агрегатів фото №1
В опублікованих Маздою «Фінансових результати за другий квартал фінансового року, що закінчується в березні 2021 г.» є розділ «Огляд середньострокового плану розвитку». А в ньому знайшлися фотографії та опис перспективних силових установок, які будуть впроваджені протягом декількох наступних років. Серед них вперше показана нова рядна бензинова «шістка» для поздовжньої архітектури, яку інсайдери пророкують Мазді 6 четвертого покоління і «третьої» Мазді CX-5. І хоча компанія видає не так багато інформації, документ дозволяє зробити кілька висновків.
Mazda показала кілька перспективних силових агрегатів фото №2
Рядний шестициліндровий двигун для моделей з поздовжньою компонуванням (на таку перейде Mazda 6) буде не один, але в трьох видах - бензиновий, дизельний і з технологією Skyactiv-X (запалювання від стиску з контролем за рахунок свічок). Така «шістка» може поєднуватися з заднім або повним приводом. Версії для повного приводу, до речі, представлені на фото під заголовком (два крайніх мотора). Зверніть увагу на фланці для приводу передній осі, що видніються під блоком циліндрів. Їх розташування заодно говорить нам, що велика частина «шістки» знаходиться в межах колісної бази (маховики у «шісток на фото - ліворуч).
Mazda показала кілька перспективних силових агрегатів фото №3
У планах також вказані помірні 48-вольт гібриди, довоякодвіжімие машини з зарядкою від мережі і електрична платформа для електрокарів нового покоління. Ці та інші продукти (в області підключення та інформаційних технологій, систем безпеки) за первісним планом повинні були з`явитися не пізніше фінансового року, що завершується в березні 2025 го. Але через пандемію японці зрушили графік на рік. Таким чином, поступове розгортання представлених вище систем і агрегатів ми побачимо починаючи з 2022 і вллоть до весни 2026-го.