Електричний пікап Tesla Cybertruck надійде у виробництво в середині 2023 року. Раніше це повідомляли джерела у Tesla, а тепер інформацію офіційно підтвердив Ілон Маск під час зустрічі акціонерів Tesla на гігафабриці у Техасі.
Саме на техаському підприємстві випускатимуть електромобіль Tesla Cybertruck. Найближчими місяцями вже розпочнеться оснащення заводу обладнанням для виробництва пікапа.

Втім, разом із гарною новиною Маск повідомив і погану — ціна Tesla Cybertruck зросте. Це зумовлено інфляцією, дефіцитом автомобільних мікросхем, і навіть переходом на більш досконалі і дорогі акумулятори формату 4680.
Справа в тому, що ціни Tesla Cybertruck оголосили ще в 2019 році під час презентації передсерійного концепт-кара. З того часу ситуація на ринку змінилася – вартість комплектуючих зросла і тому дорожчають усі автомобілі без винятку.

Купити пікап Tesla можна і зараз, і передоплата при замовленні залишилася незмінною — 99 доларів. Точну ціну моделі буде оголошено ближче до дати старту виробництва. Фінальний варіант Cybertruck вже затверджено, і Ілон Маск стверджує, що його характеристики дещо змінені порівняно з прототипом.

«Ціна Cybertruck була оголошена у 2019 році, а бронювання коштувало 99 доларів. З того часу багато що змінилося, тому характеристики та ціни будуть іншими. Ненавиджу повідомляти трохи поганих новин. Але я думаю, що немає жодного способу передбачати інфляцію, яку ми побачили, та різні інші проблеми. Але я можу сказати, що Cybertruck буде пекельним продуктом. Це буде страшенно хороша машина», - заявив Ілон Маск.