Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів | BOSS AUTO
укр||

Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів

Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №1
Електричне купе Rimac C_Two у вигляді прототипу було показано ще в 2018 році. Але до початку серійного випуску цієї моделі потрібно було пройти довгий шлях зі шліфуванням конструкції і цілим переліком випробувань: краш-тести, дорожні тести, доведення в аеродинамічній трубі. Паралельно з ними було побудовано нове підприємство в хорватському селі Велико-Трговішче і запланований дослідний центр в британському Уоріку. А сьогодні хорватська компанія представила фінальний варіант електрокара, який отримав ім`я Nevera.
Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №2
Чотири тягових електромотора купе розвивають спільно 1408 кВт (1914 к.с.) і 2360 Н • м, які з урахуванням передавального числа в редукторах звертаються в 13 430 Н • м на колесах. Така тяга дозволяє двухдверка набирати сотню за 1,97 с, а 300 км / год з місця підкоряються за 9,3 с (зауважимо, у першого прототипу було 11,8 с). Максималка дорівнює 412 км / ч, а чверть милі при старті з місця серійна машина проходить за 8,6 с (було 9,1 с) .. Батарея ємністю 120 кВт • год гарантує пробіг в 550 км по циклу WLTP. Кожен мотор невіруючих призводить своє одне колесо. Система векторизації Rimac All-Wheel Torque Vectoring 2 (R-AWTV 2) по 100 разів на секунду коригує тягу згідно дорожньої ситуації.
Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №3
Такі сухі цифри, що дозволяють Невері змагатися з найпотужнішими електричними гіперкар - це «британець» Lotus Evija (2027 к.с.) і «японець» Aspark Owl (2012 к.с.). Десь в перспективі маячить ще не доведений до розуму італійський суперник Estrema Fulminea з 2040 «конячками». Але навіть непідготовлений водій зможе розкрити потенціал машини, покладаючись на підказки «тренера» зі штучним інтелектом AI Driver Coach, кажуть хорвати. Ця функція буде активована в 2022 році і буде залита на купе за допомогою оновлення «по повітрю».
Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №4
Хоча при побіжному зовнішньому огляді здається, що серійне купе Nevera - практично той же гіперкар C_Two, що був показаний в 2018-м, на ділі в конструкцію було внесено безліч змін. Наприклад, коригувати повітрозабірники, профіль капота, стійки, дифузор, що дозволило підняти аеродинамічну ефективність на 34%, в порівнянні з вихідною машиною, на 30% покращено охолодження компонентів (до речі, для різних вузлів тут всього п`ять систем охолодження).
Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №5
Разом з тим капот, днище, дифузор і висувне антикрило складають активний аеродинамічний комплекс з рухомими елементами, керованими незалежно один від одного. Він може працювати в режимі зниженого опору (тоді коефіцієнт опору повітря дорівнює 0,3), а може перекладатися в режим підвищеної притискної сили, коли вона піднімається на 326%. Це дозволяє машині бути швидкою не тільки на прямих. А для більш тонкої настройки поведінки купе є перемикач режимів (Sport, Drift, Comfort, Range, Track, Custom).
Купе Rimac Nevera оголошено «штормом» на ринку гіперкарів фото №6
Жоден з примірників невіруючих не буде в точність повторювати інший. Компанія запропонує покупцям купе в різних спеціальних виданнях (GT, Signature, Timeless), а до того ж зможе скорегувати багато деталей оснащення і оформлення за програмою індивідуалізації. Продавати машини компанія буде через мережу партнерів в 19 великих містах Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Близького Сходу. При цьому кожен замовник отримає запрошення до Хорватії для індивідуального узгодження всіх деталей проекту.