Hyundai Elantra стала автомобілем року в Північній Америці | BOSS AUTO
укр||

Hyundai Elantra стала автомобілем року в Північній Америці

Hyundai Elantra стала автомобілем року в Північній Америці фото №1
Нинішній європейський конкурс Car of the Year завершиться 1 березня 2021 року, але переможці в рамках заходу North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year 2021 вже оголошені. У голосуванні брали участь 50 журналістів з США і Канади, що представляють друковану пресу, онлайн-виданні, різні телеканали і радіостанції. Автомобілем року в рамках NACTOY став седан Hyundai Elantra, який набрав у голосуванні 176 балів. На другому місці в цій категорії розташувався Genesis G80 зі 173 очками, а на третьому - четирехдверка Nissan Sentra, яка набрала 151 бал.
Hyundai Elantra стала автомобілем року в Північній Америці фото №2
У номінації «Truck of the Year», де традиційно представлені пікапи, перше місце з величезним відривом від конкурентів зайняв алюмінієвий Ford F-150, яким судді відрядили 340 балів. Слідом йде найпотужніший серійний пікап у світі Ram TRX з результатом в 130 очок, а замикає трійку призерів підготовлений спеціально для підкорення пустель Jeep Gladiator Mojave, у якого в активі всього 30 балів.
Hyundai Elantra стала автомобілем року в Північній Америці фото №3
Але якщо в попередній категорії всі три позиції посіли американські машини, то в графі Utility Vehicle of the Year ( «кросовер року») не все так однозначно. Переможцем став електрокар Ford Mustang Mach-E c 265 очками. При цьому Tesla Model Y, яка також надійшла в продаж в 2020 році, навіть не увійшла в трійку. А увійшли в неї ще кроссовер Genesis GV80, у якого 136 балів, і позашляховик Land Rover Defender, який набрав 99 очок. Може, англійської автомобілю більше повезе в Європі?