Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї | BOSS AUTO
укр||

Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї

Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї фото №1
Завод Штутгарт-Хедельфінген, частина комплексу Мерседеса в Унтертюркхайме (це район Штутгарта), почав випуск тягових батарей для електрокара Mercedes-Benz EQS. Оголошення про це компанія супроводила парою важливих уточнень. Названа дата прем`єри флагманської «електрички» - 15 квітень 2021 року. А ще німці розкрили повну ємність акумулятора - 108 кВт • год. Це одне з найбільших значень серед серійних легковиків.
Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї фото №2
Таким чином, Mercedes-Benz EQS трохи не дотягнув до седана Lucid Air з 113 кВт • год (832 км по циклу EPA). З інших рекордсменів потрібно згадати пятидверку Tesla Model S Plaid, чий запас ходу (837 км по EPA), змушує припустити наявність батареї не меншою, ніж у Air, а то і більшого обсягу. Але офіційних її параметрів компанія не наводить.
Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї фото №3
Сам EQS буде випускатися на заводі Factory 56 в Зиндельфингене разом з S-класом. Компанія називає EQS, який використовує платформу MEA, первістком нового покоління високопродуктивних електромобілів. Машина підтримує технологію Plug
Mercedes-Benz EQS похвалився ємністю тягової батареї фото №4
Одночасно компанія заявила про розширення діяльності центру компетенції по електричному приводу Mercedes-Benz Drive Systems Campus в Унтертюркхайме. Там вже ведуться дослідницькі роботи в області приводних систем і тягових батарей, а в 2023 року має запрацювати завод по дрібносерійного виробництва перспективних літієво-іонних осередків, більш досконалих, ніж нинішні. У розвиток кампусу в Унтертюркхайме Mercedes вкладе кілька сот мільйонів євро.