Марка Lotus анонсувала нову лінійку спорткарів | BOSS AUTO
укр||

Марка Lotus анонсувала нову лінійку спорткарів

Марка Lotus анонсувала нову лінійку спорткарів фото №1
У нинішньому році компанія Lotus почне дослідне виробництво в Хетеле первістка нової лінійки спорткарів. Проект, відомий поки під заводським кодом Lotus Type 131, «об`єднає уроки минулого з інноваціями сьогоднішнього і завтрашнього дня заради гарантії, що наші автомобілі майбутнього просувають гру і при цьому залишаються прихильниками цінностей Лотус». Про технічні деталі розробники мовчать. За неофіційними даними, мова йде про гібрид з мотором V6 (від Тойоти чи ні, ще неясно) і двомісним салоном. Потужність силової установки перевищить 500 сил. Нового Лотусу інсайдери пророкують історичне найменування Esprit.
Марка Lotus анонсувала нову лінійку спорткарів фото №2
Запуск Лотуса 131 на потік є частиною стратегії Lotus Vision80, яка передбачає модернізацію і розширення виробництв (до слова, три дні тому був відкритий новий завод в Норідже), переобладнання основного майданчика в Хетеле (на що виділено 100 млн фунтів), збільшення штату ще на 250 людина. Фахівці потрібні і в Lotus Cars, і в дочірній компанії Lotus Engineering. До кінця нинішнього року відкриється лотусовскій Центр передових технологій в кампусі університету Уоріка.
Марка Lotus анонсувала нову лінійку спорткарів фото №3
Разом з тим нинішній рік стане останнім для моделей-довгожителів. Це Elise (родстер живе з 1995 року, вважаючи исходник і дві великі перекроювання, так звані серії 1, 2 і 3), купе Exige (з 2000 року) і Evora (2008). Для марки ці три машини, без перебільшення, ціла епоха. Прощання з ними буде відзначено ланцюжком заходів. І фінальні видання, вважаємо, не змусять себе чекати. За підрахунками Лотуса, на момент, коли виробництво Евори, Exige і Elise зупинять, їх сукупний тираж складе близько 55 000. Чимало за мірками такої невеликої фірми, як Lotus.