Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього | BOSS AUTO
укр||

Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього

Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього фото №1
Концепт Audi A6 e-tron, що передвіщає сімейство Audi A6 шостого покоління, представлений на автосалоні в Шанхаї. У ньому ж вперше дебютувала електрична платформа Premium Platform Electric (PPE), розроблена спільно з Porsche. На ній Інгольштадт намір випустити кілька серійних моделей, і перші з них будуть представлені в другій половині 2022 року. Залежно від батареї і приводу представники PPE-моделей зможуть проходити на одній зарядці більше 700 км в комбінованому циклі WLTP і розганятися з нуля до сотні швидше чотирьох секунд (в чому обставлять електрокар Audi e-tron GT не в RS-варіанті). У концепті, зокрема, встановлено 800-вольта батарея ємністю близько 100 кВт • год, здатна заряджатися від колонки постійного струму при потужності до 270 кВт. З 5% до 80% зарядка йде 25 хвилин. Десять хвилин дають понад 300 км ходу.
Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього фото №2
Шоу-кар отримав два електромотора (по одному спереду і ззаду) сумарною віддачею в 350 кВт (476 к.с.), крутний момент 800 Н • м. Взагалі, нова «візок» PPE з п`ятиважельна конструкцією спереду і багатоважеля ззаду, адаптивними амортизаторами і пневмопідвіскою, дозволяє будувати моделі з різними базою і довжиною (платформа буде використана в різних класах), з різним кліренсом, зокрема кросовери. А ще тут можна варіювати привід. У простих версіях буде задній, з одним електромотором на задній осі. Такі модифікації на PPE буде оптимізовано для далекого пробігу, але динаміка залишиться непоганий: швидше семи секунд до ста.
Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього фото №3
Концепт отримав по три світлодіодних проектора по бортах. Вони показують динамічні картинки і привітальні написи при відкритті дверей, також попереджають про відкриття дверей проїжджаючих повз велосипедистів, пішоходів. Ще чотири проектора розмістилися по кутах кузова. Вони проектують на асфальт сигнали повороту. На стоянці фари-проектори показують на стіні відеогру, розроблену самою Audi. Керувати нею можна зі смартфона, стоячи поруч з машиною і спостерігаючи картинку шириною кілька метрів.
Audi A6 e-tron показав цифрові технології майбутнього фото №4
Ліхтарі з тривимірним ефектом, виконані на органічних світлодіодах (OLED), теж є свого роду дисплеями. Через комп`ютер вони дозволяють створювати необмежену кількість версій світлових ефектів і динамічних сигналів, їх можна навіть адаптувати під смак кожного клієнта. Випускати моделі Audi на платформі PPE будуть як заводи компанії в Європі, так і СП з фірмою FAW на підприємстві в Чанчуні, яке зараз розбудовується під цю задачу.