Porsche застосує низьковуглецевий синтетичне паливо в Суперкубку | BOSS AUTO
укр||

Porsche застосує низьковуглецевий синтетичне паливо в Суперкубку

Porsche застосує низьковуглецевий синтетичне паливо в Суперкубку фото №1
Porsche і ExxonMobil уклали угоду про розробку відновлюваних видів палива (eFuel) і їх використанні в Суперкубку Porsche Mobil 1. На першому етапі, в сезоні 2021 року, випробувано пальне Esso Renewable Racing Fuel, створене на основі біосировини (органічних відходів). Але важливіше другий етап. У сезоні 2022 року гоночні машини поїдуть на синтезованому паливі, зробленому з водню і вуглекислого газу, взятого з атмосфери, з використанням енергії з відновлюваних джерел.
Porsche застосує низьковуглецевий синтетичне паливо в Суперкубку фото №2
Саме захоплення вуглекислого газу дозволяє називати таке паливо низьковуглецевої. Адже при його спалюванні в повітря потраплятиме ту ж кількість CO2, що раніше було видалено з атмосфери. Точніше, партнери обіцяють зниження викидів парникового газу на 85%, з урахуванням того що в гоночному бензині буде застосовуватися суміш синтезованого палива і звичайного. Штучне пальне надійде з нового чилійського заводу Haru Oni, створюваного Сименсом, Porsche і рядом інших партнерів. Ми про нього детально розповідали. У Haru Oni ​​серед інших будуть використовуватися технології і від ExxonMobil. Пілотна фаза заводу якраз повинна запрацювати в 2022 році.
Porsche застосує низьковуглецевий синтетичне паливо в Суперкубку фото №3
Porsche вважає, що синтезоване поновлюване паливо може стати способом продовження життя ДВС в епоху, коли всі говорять про необхідність боротьби з викидами парникових газів. Такі проекти, як Haru Oni, затіяні для оцінки не тільки технічної можливості бути реалізованим ідеї, а й комерційних перспектив, конкурентоспроможності такого палива. ExxonMobil в січні з тією ж метою створила підрозділ Low Carbon Solutions «для комерціалізації портфеля низьковуглецевих технологій». До 2025 року в цей напрямок фірма вкладе три мільярди доларів на додаток до тих десяти, що були інвестовані за останні 20 років в дослідження на цю тему.