Швейцарці побудують гіперкар Morand потужністю під 2000 сил | BOSS AUTO
укр||

Швейцарці побудують гіперкар Morand потужністю під 2000 сил

Швейцарці побудують гіперкар Morand потужністю під 2000 сил фото №1
Останнім часом ми все частіше чуємо про швейцарських автомобілях. Зазвичай мова йде про стартапи, але амбітності місцевих інженерів можна тільки позаздрити. Наприклад, нова компанія Morand Cars планує побудувати відразу два гіперкара: гібридний і повністю електричний. Розрахункова потужність - близько 1115 і 1977 к.с. відповідно. Цікаво, що на чолі фірми стоїть Бенуа Мурон, який відзначився на позиції механіка і менеджера команд в безлічі автоспортивних дисциплін, включаючи «24 години Ле-мана». Його напарнику Еріку Бульє теж є чим пишатися - в його послужному списку розвиток стаєнь Lotus F1 Team і McLaren F1.
Швейцарці побудують гіперкар Morand потужністю під 2000 сил фото №2
Гібридна модифікація буде приводитися в рух атмосферних V10 5.2 віддачею 700 л.с. і 542 Н • м. Мабуть, мова йде про агрегаті, який використовується, наприклад, в купе Audi R8. Допомагати йому будуть три електромотора: один - між ДВС і семиступінчастою секвентальною коробкою передач Xtrac, інші два - на передній осі. У ролі буферного накопичувача виступить літій-іонна батарея ємністю близько 4,5 кВт • год. Вона, крім іншого, повинна забезпечити 50 км пробігу тільки на електриці. Очікується, що маса гіперкара не перевищить 1250 кг.
Швейцарці побудують гіперкар Morand потужністю під 2000 сил фото №3
«Зелена» версія - це чотири електромотори на постійних магнітах, по одному на колесо. Тут ємність акумулятора помітно більше - 70 кВт • ч. При цьому інженери заявляють, що маса всієї електроначінкі НЕ перевалить за 400 кг. Однa з цілей - довести щільність батареї до 210 Вт / кг: більше, ніж у Формулі-E. Запас ходу - 301 км з невідомої системі вимірювання. Станція на 350 кВт поповнить енергію купе за 12 хвилин, але машина може працювати з терміналом і на 560 кВт (таких поки не буває) - так, зарядка тривати не більше семи хвилин. Машини стоять від 2,3 млн швейцарських франків (187,5 млн рублів). Тираж - 73 екземпляра.