Сонячний автомобіль Lightyear One отримав кошти для запуску | BOSS AUTO
укр||

Сонячний автомобіль Lightyear One отримав кошти для запуску

Сонячний автомобіль Lightyear One отримав кошти для запуску фото №1
Компанія Lightyear з Нідерландів збиралася поставити свій сонячний електрокар One на потік в 2021 році (він представлений в 2019-м). Але обмеження, пов`язані з пандемією і нестача коштів відстрочили серійний випуск. Тепер голландці називають нову дату - 2022 рік. І радіють, що отримали заради цієї мети фінансування в розмірі $ 110 млн за допомогою однієї з найбільших міжнародних страхових компаній в Нідерландах, Cooperation DELA. Кошти також виділив колекціонер творів мистецтва Йооп ван Калденборг.
Сонячний автомобіль Lightyear One отримав кошти для запуску фото №2
«Приємно бачити визнання інвесторів, яке свідчить про їх впевненості в Lightyear», - заявив генеральний директор і співзасновник Lightyear Лекс Хефслот. Якщо все піде за планом, замовники почнуть отримувати у 2022-му незвичайні електрокари із запасом ходу на зарядці в 725 км за стандартом WLTP. І це дальність ходу тільки від тягової батареї. Але машину покривають сонячні панелі загальною площею в п`ять «квадратів». Одна година на яскравому полуденному сонце забезпечує моделі One 12 км безкоштовного пробігу. Заплатити за цей автомобіль потрібно 149 000 євро.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.