Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова | BOSS AUTO
укр||

Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова

Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №1
Велика колісна база, короткі звіси, гігантський капот, невеликий салон і плавно звужується хвіст - приблизно століття тому Horch 853 A визначив «дизайн преміальної мобільності». Тепер натхненний Хорьхом концепт Audi skysphere намагається зробити те ж саме, але на новому витку розвитку техніки. Тому «Небесна сфера» виявилася трансформованим електричним родстером з двома режимами: Sports, з ручним керуванням і короткою колісною базою, або Grand Touring (GT) - з рухом четвертого рівня автономності і збільшеною довжиною салону.
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №2
Електромотор з віддачею 465 кВт (632 к.с.) і 750 Н • м розташований на задній осі. Він забезпечує родстер зі спорядженої масою близько 1,8 т прискорення з нуля до ста за чотири секунди. Динаміці розгону сприяє і статичний розподіл маси по осях: близько 60% на користь задньої. Заради цього навіть розташування тягової батареї вибрано незвичайне - велика частина її модулів розмістилася позаду салону. А перед салоном місце зайняли зарядний пристрій, перетворювач постійного струму DC / DC, електронні та механічні компоненти системи зміни колісної бази.
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №3
Батарея ємністю понад 80 кВт • ч забезпечує родстер запас ходу більше 500 км за стандартом WLTP, «принаймні в режимі GT», уточнює Audi. У тому ж режимі GT пасажирам буде чим зайнятися, за задумом розробників: наприклад ділитися досвідом поїздки через соціальні мережі, поки автомобіль слід до заданої мети, або читати інформацію про цю саму мету. Машина може самостійно паркуватися і заряджатися.
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №4
Череда сенсорних екранів на передній панелі і консолі налічує в розмірі 1415 на 180 мм. До послуг мешканців салону - потокова передача музики і відео. Компанія показує на цьому прикладі, як будуть розвиватися цифрові послуги в перспективі. А це і трансляція в машину концертів, спортивних заходів та іншого контенту. Озвучується все це «концертної» аудіосистемою.
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №5
Чи не менше уваги було приділено шасі з підвіскою на подвійних поперечних важелях (верхні і нижні важелі викувані або відлиті з алюмінію). Підвіска тут адаптивна пневматична трикамерна, з регулюванням жорсткості (частина пневматичних камер можна виключати), ступеня крену і кліренсу, а також системою активної відпрацювання нерівностей, подібної до тієї, що застосована на седані A8. А ще тут використано рульове управління «по дротах», що дозволяє вибирати рівень віртуального повертає зусилля (від великого в спортивному режимі до мінімального на парковці) і передавальне число. Шасі також є повнокерованим.
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №6
Розробила і побудувала «Небесну сферу» студія дизайну Audi в Малібу (штат Каліфорнія), яку очолює дизайнер Гаель Бузін. Вона нам відома по дуже ефектному концепту Audi PB18 e-tron (2018 рік), до слова, теж трансформований. Тому віртуальна прем`єра skysphere пройшла в Каліфорнії і там же, в рамках заходу Monterey Car Week на легендарному фервей поля для гольфу Pebble Beach родстер покажуть публіці. Це відбудеться 13 серпня. За Audi skysphere піде ще два концепти-сфери: Audi grandsphere (він повинен розкритися сьомого вересня на автосалоні IAA в Мюнхені) і Audi urbansphere (німці представлять його в 2022 році).
Родстер Audi skysphere здивував змінною довжиною кузова фото №7
За ідеєю, концепти використовують компоненти платформи Premium Platform Electric, PPE (як шоу-кар A6 e-tron), але в «творчо переробленому» варіанті, як і показує skysphere. У товарному вигляді натхненні цими концептами моделі повинні базуватися на «візку» SSP (Scalable Systems Platform), спорідненої PPE, про що подбає відділення перспективних проектів Audi Artemis.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.