Нова марка Zhiji Auto пред'явила седан і паркетник | BOSS AUTO
укр||

Нова марка Zhiji Auto пред'явила седан і паркетник

Нова марка Zhiji Auto пред'явила седан і паркетник фото №1
Концерн SAIC провів 13 січня глобальну конференцію по запуску електричного бренду Zhiji Auto, віртуально з`єднала Шанхай, Лондон і Лас-Вегас з його виставкою CES. Марка отримала експортне назва IM (Intelligence in Motion, «інтелект в русі») і логотип, схожий на знак «%». Першою моделлю Zhiji / IM стане седан, який в серійному вигляді дебютує на Шанхайському автошоу (21-28 квітня) і вийде на ринок КНР в кінці 2021 року. Кросовер буде доступний тільки у 2022-му, тому поки представлений макетом без характеристик і інтер`єру. Тим часом про конкурента Тесли Model S основні дані є.
Нова марка Zhiji Auto пред'явила седан і паркетник фото №2
Повнокероване шасі з дво- і п`ятиважельна підвісками, а також адаптивними амортизаторами CDC розроблено за участю фірми WAE (Williams Advanced Engineering). Два електромотора (спереду і ззаду) розвивають до 400 кВт (544 к.с., 700 Н • м), розганяючи седан до сотні за 3,9 с. Основний привід - задній, але підключається повний. Передбачені батареї CATL на 93 і 115 кВт • год, старша обіцяє запас ходу в 874 км (NEDC). Підтримується бездротова індукційна зарядка потужністю в 11 кВт: за годину електрокар заряджається на 70-80 км пробігу, яких повинно вистачити на день.
Нова марка Zhiji Auto пред'явила седан і паркетник фото №3
Інтелектуальна система освітлення підлаштовує матричні фари під руху очей водія, видає траєкторні підказки та графічні сигнали сусідам по потоку. Автопілот (Door to Door Pilot) неназваного рівня покладається на систему Nvidia Drive Xavier, LiDAR, 15 HD-камер, п`ять радарів і 12 ультразвукових сенсорів. Зауважимо, що седан добереться до китайських клієнтів на початку 2022 року одночасно з конкурентом Nio ET7.