Скільки нових автомобілів купили українці в жовтні: статистика | BOSS AUTO
укр||

Скільки нових автомобілів купили українці в жовтні: статистика

Скільки нових автомобілів купили українці в жовтні: статистика фото №1
У жовтні ринок нових легкових автомобілів продемонстрував найкращий результат з початку року але не дотягнув до обсягу річної давності.
За місяць український автопарк поповнили 8,4 тис. Нових легкових авто або на 6% менше, ніж роком раніше, повідомляє Укравтопром.
Найбільший попит, як і рік тому, мали автомобілі марки Renault, яких було зареєстровано 1 431 шт. Однак у порівнянні з минулим роком Жовтнева реалізація нових Рено в Україні зменшилася на 22%. Зберегла свою торішню позицію і японська марка Toyota, реєстрації автомобілів якої виросли на 11% до 1365 од. Знову на третій позиції в рейтингу Kia, практично продублировав свій торішній результат - 830 зареєстрованих авто.
Скільки нових автомобілів купили українці в жовтні: статистика фото №2
Skoda, яка рік тому замикала лідерську п`ятірку, збільшила реалізацію на 10%, до 593 авто, і піднялася на четверте місце. Попит на автомобілі марки Volkswagen впав на 11% в річному численні, але результату в 536 зареєстрованих авто з запасом вистачило на п`яте місце. Також в ТОП-10 жовтня 2020 року увійшли наступні марки: Nissan - 399 шт. (-15%); Peugeot - 339 шт. (46%); Hyundai - 304 шт. (-34%); Ford - 228 шт. (12%); Mercedes-Benz - 202 шт. (21%).
Скільки нових автомобілів купили українці в жовтні: статистика фото №3
За підсумками минулого місяця титул бестселера на українському ринку нових легкових автомобілів дістався автомобілю KIA Sportage. Цей компактний кросовер в жовтні обрали 788 покупців. Всього з початку року українці придбали і поставили на облік 68,5 тис. Нових легкових автомобілів, що на 3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.