Audi запустила пілотний проект по глибокій переробці пластику | BOSS AUTO
укр||

Audi запустила пілотний проект по глибокій переробці пластику

Audi запустила пілотний проект по глибокій переробці пластику фото №1
Кругообіг сировини, від утилізованих машин до нових, - це один із способів зменшити кількість виробленого людством сміття. Особливу увагу тут варто приділяти пластмас, так як в природі вони практично не розкладаються. Але найпростіший шлях утилізації, дроблення старих деталей і переплавлення в новий полімер, годиться лише в ситуаціях, коли пластик однорідний і потрібен матеріал того ж складу. Але це означає, що не будь-яку стару деталь можна так пустити «на друге коло». Вихід пробують знайти Audi і Технологічний інститут Карлсруе (KIT), що запустили пробний проект з переробки автомобільних деталей в нове хімічна сировина.
Audi запустила пілотний проект по глибокій переробці пластику фото №2
Уряд землі Баден-Вюртемберг разом з промисловцями відкрило на базі KIT аналітичний центр «Стратегії промислових ресурсів», а нове дослідження стало частиною його робіт. Партнери у вигляді досвіду почали хімічну переробку Різносортні пластика (старі бензобаки, решітки радіатора і так далі) в Піролізне масло, з якого вже можна робити нові пластмаси. (Аналогічну технологію, до слова, зараз опрацьовують JLR і BASF.)
Таким шляхом можна скоротити залежність промисловості від нафти, кількість відходів, а також підвищити частку вторинних матеріалів в нових машинах і частку компонентів, що переробляються в автомобілях, що підлягають утилізації. Дана робота вкладається в загальну стратегію Інгольштадта по впровадженню, де це можливо, замкнутого циклу використання різних речовин і матеріалів, скажімо кобальту, нікелю, алюмінію.