Polestar шукає інвесторів | BOSS AUTO
укр||

Polestar шукає інвесторів

Polestar шукає інвесторів фото №1
Шведсько-китайська компанія Polestar, яку останнім часом переслідують невдачі, зайнялася пошуком нових інвесторів. За даними Bloomberg, дочірній бренд Volvo планує залучити близько 500 мільйонів доларів в наступному інвестиційному раунді.
Нові вкладення не тільки допоможуть Polestar подолати кризовий період, але і піднімуть вартість компанії до шести мільярдів доларів - це перетворить марку в гідного конкурента Tesla і китайської NIO.
Polestar шукає інвесторів фото №2
Також кошти можуть бути вкладені в розробку нового електрокара Precept з салоном, виготовленим з перероблених пластикових пляшок і рибальських сіток, прототип якого Polestar показала ще в квітні. Місяць тому в компанії підтвердили, що концепт буде запущений в серію, але не назвали терміни. Також невідомо, чи дістануться «товарної» версії незвичайні матеріали, використані в концепті.
Polestar шукає інвесторів фото №3
На сьогоднішній день марка випускає дві моделі - Polestar 1 і 2. У 2019 з конвеєра заводу в китайському Ченду почав сходити електрокар з індексом 1, а в березні нинішнього року до нього приєдналася друга модель.

Однак з Polestar 2 виникли проблеми: на початку жовтня бренду довелося відкликати всі випущені екземпляри через масові скарг на раптове відключення електроніки, в тому числі функцій, пов`язаних з безпекою. В кінці місяця виявився ще один дефект - на цей раз пов`язаний з високовольтним нагрівачем охолоджуючої рідини (HVCH). Нова відклична компанія торкнулася 3150 примірників Polestar 2.
Polestar шукає інвесторів фото №4
Але і на цьому невдачі Polestar не закінчилися. Компанія Citroen домоглася заборони на продаж шведсько-китайських електромобілів у Франції, а також виплати компенсації на суму 150 000 євро. У Citroen заявили, що схожість логотипу Polestar з їх власною емблемою і логотипом дочірнього бренду DS «завдає шкоди репутації марки».