Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк | BOSS AUTO
укр||

Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк

Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк фото №1
Багато років покупцям легковиків MINI доступна програма індивідуалізації MINI Yours, що додає автомобілю оригінальності за рахунок незвичайного декору зовні і в салоні. Тепер вона вийшла на новий рівень. Компанія 26 грудня 2017 року оголосила про старт лінійки продуктів MINI Yours Customised, в якій використовуються передові технології, включаючи 3D-друк і лазерне гравіювання. Обкатати новацію фірма має намір в рідній Великобританії. Саме там протягом 2018 го даний набір стане доступний для багатьох моделей марки.
Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк фото №2
Для накладок на передніх крилах (обрамлення повторителей поворотів), декоративних вставок навпроти переднього пасажира, накладок на пороги з діодним підсвічуванням і доданих ж проекторів в дверях клієнти самі зможуть розробити неповторний дизайн, користуючись інструментами в спеціальному онлайн-магазині. Далі обрані деталі будуть виготовлені на одному із заводів групи BMW в Німеччині і доставлені замовнику протягом пари-трійки тижнів. Встановити їх на машину можна буде самостійно або у дилера MINI.
Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк фото №3
Зауважимо, що 3D-друк кузовних деталей і елементів декору вже давно використовується при створенні концептів і навіть дрібносерійних машин. Швидке прототипування окремих деталей також отримує вигоду з цієї технології. Пробують компанії створювати деякі елементи і в масовому виробництві. А ось прикладів, коли 3D-принтери були б задіяні для дизайнерської індивідуалізації машин, - небагато. Раніше таким прийомом відзначилися марки Smart, Toyota та Daihatsu з Хондою.
Марка MINI запропонувала клієнтам 3D-друк фото №4
Сервіс MINI Yours Customised, запущений на початку 2018 року, несподівано припинив існування без пояснення причин. На офіційному сайті залишилося тільки звернення BMW AG до фанатів MINI про недоступність послуги з проханням надсилати питання по пошті. Нехай експеримент не вдався, зате британська Асоціація по боротьбі з дитячим ВІЛ (CHIVA) отримала кошти від продажу «весільного» хетча Cooper S на благодійному аукціоні. Тим часом 3D-печаткою і раніше захоплюються, наприклад, Porsche і General Motors.