Електрофургон Canoo MPDV порадує служби доставки | BOSS AUTO
укр||

Електрофургон Canoo MPDV порадує служби доставки

Електрофургон Canoo MPDV порадує служби доставки фото №1
Каліфорнійський стартап Canoo (раніше Evelozcity) рік тому продемонстрував пасажирський шаттл LV (Lifestyle Vehicle), а тепер представив фургон MPDV (Multi-Purpose Delivery Vehicle) для служб доставки. Обидві моделі побудовані на платформі-скейтборді ( «самої плоскою в галузі»), яку фірма розробила своїми силами. Старт продажів MPDV намічений на 2023 рік з двома варіантами за розміром і базовим цінником в $ 33 000. Відкрито прийом попередніх замовлень з повертається запорукою в $ 100.
Електрофургон Canoo MPDV порадує служби доставки фото №2
Електромоторів при повному приводі задумано два, але поки він один при передньому і розвиває 203 к.с., 320 Н • м. Запас ходу залежить від ємності батареї: 40 кВт • ч для стандартного MPDV означають 210 км, 60 кВт • год - 306 км, 80 кВт • год - 370 км. І це по найсуворішому стандарту EPA, тоді як в циклі WLTP виходить 274-483 км. За 28 хвилин батарея заряджається з 20% до 80%. Технологія двобічної зарядки дозволять живити інструменти. Рівень розвитку автопілота оцінюється як 2,5.
Електрофургон Canoo MPDV порадує служби доставки фото №3
Унікальними перевагами MPDV його автори вважають обсяг вантажного простору (він майже на 30% більше, ніж в середньому по сегменту), вражаючий запас ходу, енергоефективність і маневреність в місті (спасибі технології Steer-by-wire), до того ж молодший фургон без проблем заїжджає в більшість гаражів і паркінгів. «Ми створили багатоцільовий транспорт для доставки з урахуванням ергономіки і увагою до деталей, щоб допомогти водіям бути щасливішим і продуктивніше на роботі», - заявив директор Тоні Аквіла. Після комерційного дебюту в США Canoo буде прагнути на інші ринки, такі як Канада, Мексика і Європа.