Купе Aston Martin Valhalla зміниться перед запуском | BOSS AUTO
укр||

Купе Aston Martin Valhalla зміниться перед запуском

Купе Aston Martin Valhalla зміниться перед запуском фото №1
Середньомоторний суперкар Aston Martin Valhalla в серійному вигляді британці повинні були показати в нинішньому році, а в продаж запустити у 2022-му. Але по ряду причин автомобіль затримався. Гендиректор Астона Тобіас Мерс в інтерв`ю Аутокару розповів, що Valhalla залишається в планах для запуску в другій половині 2023 року. І справа не тільки в Коронавірусние 2020 м, що вплинув на графік робіт. Проект вирішено переглянути. Зокрема, Мерс натякнув, що Valhalla отримає іншу силову установку, ніж було задумано спочатку.
Купе Aston Martin Valhalla зміниться перед запуском фото №2
Нагадаємо, що купе Valhalla має бути гібридом на базі нового бітурбомотор V6 3.0, розробленого в самій компанії Aston Martin. «Завдяки угоді з Mercedes-Benz, у нас є інші можливості щодо двигунів внутрішнього згоряння, але електрифікована трансмісія буде», - заявив бос. Він відмовився вдаватися в деталі, оскільки перш про зміни в проекті треба повідомити замовників (а на Вальхаллу вже збираються заявки). Проте перегляд проекту означає, що з великою ймовірністю купе отримає якийсь агрегат від Мерседеса натомість астоновского.
Купе Aston Martin Valhalla зміниться перед запуском фото №3
Мерс підтвердив розробку заряджається від мережі варіації кросовера Aston Martin DBX. Такий DBX може запозичувати силову установку у ще не представлених Мерседесів-AMG з індексами 63E і 73e. В обох випадках в основі - бітурбовосьмёрка 4.0, доповнена електроприводом. Відрізнятися буде комбінована віддача системи: на 63E вона повинна перевищити 700 сил, а на 73e - понад 800 «конячок». Монстр DBX PHEV дебютує десь до 2024 року. Але перед тим у «ді-бі-ікси» з`являться дві інші варіації. Вони вийдуть на ринок в третьому кварталі 2021 року і другому кварталі 2022 року.