Платформа MEB-Lite породить два Фольксвагена, Seat і Шкоду | BOSS AUTO
укр||

Платформа MEB-Lite породить два Фольксвагена, Seat і Шкоду

Платформа MEB-Lite породить два Фольксвагена, Seat і Шкоду фото №1
Укорочена і спрощена версія «візки» MEB, раніше миготіли як проект MEB Entry, названа MEB-Lite. На її основі Volkswagen побудує дві моделі: ID.1 і ID.2. Спливали раніше неофіційні дані журналу Autocar підтвердив глава бренду Ральф Брандштеттер. Бос також вказав, що MEB-Lite породить електрокари початкового рівня під марками SEAT і Skoda.
Платформа MEB-Lite породить два Фольксвагена, Seat і Шкоду фото №2
Таким чином, ID.1 дійсно замінить Volkswagen e-up !, а його побратими прийдуть на зміну клонам Skoda Citigoe iV і Seat Mii electric. Ну а ID.2 з`явиться свого роду електричним Polo. До речі, у Сеата є ще проект електричного квадріцікла Seat Minimo, який повинен стати серійною моделлю в 2021 році.
Платформа MEB-Lite породить два Фольксвагена, Seat і Шкоду фото №3
Машини на платформі MEB-Lite отримають різні версії батарей з ємністю аж до 45 кВт • ч (раніше спливало число «до 36 кВт • ч»). Неясно, чи йде мова про повну місткості блоку або використовуваної. У будь-якому випадку, в порівнянні з «е-апом» це крок вперед (у нього після апдейта 2019 року була 36,8 - повна, 32,3 - використовувана). При цьому ID.1 повинен бути дешевше. Autocar вказує на 17 800 фунтів без урахування субсидій, що приблизно дорівнює 19 800 євро, тоді як e-up! коштував 21 421 евро.