Студія Italdesign натякнула на реінкарнацію спорткара DeLorean | BOSS AUTO
укр||

Студія Italdesign натякнула на реінкарнацію спорткара DeLorean

Студія Italdesign натякнула на реінкарнацію спорткара DeLorean фото №1
Ательє Italdesign опублікувало тизер потенційного спадкоємця знаменитого спорткара DeLorean DMC-12. Моделі стукнуло 40 років. «Що може бути краще, ніж заглянути в найближче майбутнє, щоб відзначити ікону автомобільної історії?» - додає Italdesign. Фраза «заглянути в майбутнє» нагадує фанатам DMC-12 про трилогії «Назад в майбутнє», яка зробила DeLorean надзвичайно популярним. І хоча у машини і створила її компанії була складна доля, за пару років було випущено приблизно дев`ять тисяч примірників, близько 6500 з них до цих пір на ходу.
Студія Italdesign натякнула на реінкарнацію спорткара DeLorean фото №2
Оригінальна компанія DeLorean Motor Company, заснована Джоном Делореаном в 1975 році, мала штаб-квартирою в Детройті (Мічиган), а виробництво автомобілів знаходилося по іншу сторону Атлантики, в містечку Данмаррі, передмісті Белфаста. Сучасна фірма DeLorean Motor Company базується в місті Хамбл (штат Техас). Створив її британський автомеханік Стівен Вінн в 1995 році, який викупив права на марку, в тому числі і збережені запчастини, і невикористані машинокомплекти до оригінальних DMC-12. Він навіть збирався відновити виробництво исходника в малих обсягах, використовуючи запас компонентів, який встигла випустити перша фірма DeLorean перед банкрутством, плюс задумав випускати репліки DMC-12. Але план зіткнувся з труднощами. Правда, в минулому році DeLorean знову заявила про відновлення випуску оригінального DMC-12 до осені 2021 року. З тих пір зрушень не було видно.
Студія Italdesign натякнула на реінкарнацію спорткара DeLorean фото №3
Нинішня компанія DeLorean має дуже опосередкований стосунок до оригінальної. Але студія Italdesign - для моделі зовсім чужа. Саме в Italdesign знаменитий Джорджетто Джуджаро сода вигляд оригінального DMC-12. І де, як не в Італдізайн придумувати спадкоємця? Правда, ні студія, ні техаська фірма DeLorean, що розмістила на своїй сторінці в Фейсбуці той же самий тизер, не пояснюють, чи йде мова тільки про концепт, або про спробу вивести в світ новий спорткар. Пропонують стежити за новинами. Ми ж згадуємо концепт Italdesign DaVinci 2019 роки (теж, до речі, з підйомними дверима типу «крила чайки») і гадаємо, що не задумала чи студія реінкарнувати DeLorean в електронному вигляді.