Серійний Renault Kiger багато в чому повторив мікровен Triber | BOSS AUTO
укр||

Серійний Renault Kiger багато в чому повторив мікровен Triber

Серійний Renault Kiger багато в чому повторив мікровен Triber фото №1
Сьогодні в Індії дебютував субкомпакт Renault Kiger на платформі CMF-A, який був анонсований в листопаді 2020 го однойменною шоу-каром. Серійний варіант на 80% повторює прототип, але зовні відрізняється від нього відсутністю яскравих акцентів, спрощеними дахом і заднім бампером, формою бічних дзеркал, молдінгами на дверях і іншими нюансами того ж порядку. «Kiger, вірний обіцянкам шоу-кара, виглядає як кросовер-купе, але його довга колісна база обіцяє відмінну місткість», - заявив шеф-дизайнер Лоренс ван ден Акер, хоча база Кайгер лише на 78 мм більше, ніж у КВІДОМ.
Серійний Renault Kiger багато в чому повторив мікровен Triber фото №2
Силові агрегати Kiger, як і очікувалося, отримав від Трайбер. Індійці обиратимуть між двома трициліндровий двигунами - атмосферником 1.0 (72 к.с., 96 Н • м) і турбомотором 1.0 (100 к.с., 160 Н • м). Обидва сполучаються з п`ятиступінчастою "механікою", а автоматичні коробки різні: молодшому покладено «робот» Easy`R, старшому - варіатор XTronic. Привід, звичайно ж, передній. Ніяких передових систем безпеки немає. Кількість ейрбегамі досягає чотирьох, оскільки до двох фронтальним за доплату приєднується пара бічних подушок «круглої форми».
Серійний Renault Kiger багато в чому повторив мікровен Triber фото №3
Медіацентр з голосовим управлінням без проводів «зеркаліт» до п`яти смартфонів через Apple CarPlay і Android Auto. Опціонально доступні бесьключевой доступ, кнопковий запуск, біле підсвічування, салонний фільтр стандарту PM2.5 і аудіосистема Arkamys Auditorium 3D Sound з вісьмома динаміками. Бездротової зарядки і люка в даху немає. Терміни запуску і ціни не названі. Передбачається, що Kiger зажадає 550 000-950 000 рупій (575-992 тисячі рублів), щоб протистояти таким конкурентам, як Nissan Magnite, Hyundai Venue, Kia Sonet, Mahindra XUV300, Tata Nexon, Ford EcoSport, Maruti Suzuki Vitara Brezza і Toyota Urban Cruiser.