Бренд Alpine витіснить Renault Sport навіть з шильдиков | BOSS AUTO
укр||

Бренд Alpine витіснить Renault Sport навіть з шильдиков

Бренд Alpine витіснить Renault Sport навіть з шильдиков фото №1
Псевдоспортивні версії RS Line ( «лінійка Renault Sport») будуть замінені модифікаціями під назвою Alpine. Про це гендиректор Renault Лука де Мео повідомив в інтерв`ю Automotive News: «Судячи з мого досвіду, комплектації з динамічною і спортивною зовнішністю більш популярні на ринку. Думаю, нам потрібно рухатися в цьому напрямку. Завдяки Alpine Line до 25-30% нашого асортименту буде оснащено на тому високому рівні, де заробляються основні гроші ». У стратегії Renaulution марка Alpine (плутаємо з Alpina) названа флагманом, який повинен «об`єднати в одне ціле» два автоспортивних підрозділи - RSC (Renault Sport Cars) і RSR (Renault Sport Racing) з однойменної командою Формули-1. «Alpine як підприємство нового покоління збере воєдино три бренди, щоб перетворити їх на потужний бізнес з чисто електричної модельної лінійкою», - обіцяє гендиректор Alpine Лоран Россі.
Бренд Alpine витіснить Renault Sport навіть з шильдиков фото №2
У бесіді з виданням Auto Express Лука де Мео, який раніше очолював SEAT, зауважив: «Як і у випадку з брендом Cupra, я знайду точку дотику між маркою Alpine і деякими моделями Renault. Звичайно, я не збираюся шукати її в венах Kangoo або Espace ». Тим часом завод в Дьєпі випускає A110 силами 386 чоловік, яким неясно майбутнє підприємства. Де Мео вважає недоцільним використання цілого заводу для однієї нишевой моделі: «Ми не знали, що робити після закінчення життєвого циклу A110. Ідей просто не було. Тепер, коли Alpine буде перезапущений, я знайду краще рішення для заводу в Дьєпі ».
Бренд Alpine витіснить Renault Sport навіть з шильдиков фото №3
Повертаючись до шильдіку RS Line, згадаємо і Megane RS, чия кар`єра, схоже, завершується назавжди ... Значки Alpine першим приміряє хетчбек Clio RS Line. «Ми повинні припинити ностальгію по Alpine і використовувати марку як можливість спроектувати себе в майбутнє», - вказує де Мео. Рятуючи КУПР, він фактично пожертвував Сеат. Огламуренная Cupra втратила бойовий імідж і, як пар в свисток, випускає весь спорт в декор. Тим же займеться Alpine з тією лише різницею, що поглинути Renault вона не може. У всякому разі поки що. Рубіжним виглядає 2025 рік, коли Alpine відзначить 70-річний ювілей.