Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом | BOSS AUTO
укр||

Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом

Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом фото №1
Кросовер Nissan Qashqai третього покоління буде офіційно представлений навесні 2021 року, заявив виробник. Поки ж компанія показала машину в камуфляжі на тестах і розповіла про основні особливості, які відрізняють новобранця від попередника. Це буде перша в Європі модель на сучасній платформі Alliance CMF-C. Вона є еволюцією минулого, але при цьому машина отримала суттєво перероблену силову структуру кузова.
Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом фото №2
Основні частини силової структури були змінені так, щоб краще сприймати удар. Використання сверхвисокопрочной стали UHSS підвищено наполовину, конструктивно переглянуті з`єднання стійок з підлогою і дахом. Крім того, передні і задні двері, передні крила і капот Кашка тепер виконані з алюмінію, що заощадило 21 кг в порівнянні з минулим кузовом. Ще 2,6 кг вдалося зняти, зробивши п`яті двері з композиту. Ці та інші заходи дозволили зробити кузов в сумі на 60 кг легше минулого, притому що новий - на 41% жорсткіше.
Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом фото №3
Заявлені автоматичне рух по центру смуги, в тому числі в режимі Stop&Go, інтелектуальне гальмування з реакцією на пішоходів, захист бортів при поворотах у вузькому просторі, активний моніторинг сліпих зон з ухиленням від удару (за рахунок залучення гальмівної системи), розумний обмежувач швидкості, що реагує на знаки, зниження швидкості при поворотах на магістралях і проходженні розв`язок, більш раннє спрацьовування автоматичного гальмування за рахунок збільшеної дальності радара, автоматичне гальмування при русі заднім ходом. Крім того, запроваджено не осліплюють матричні фари, промінь яких поділений на 12 сегментів, які вміють адаптуватися до умов руху, в тому числі вимикати частину променя при виявленні зустрічного транспорту.
Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом фото №4
У нового Кашкая в Європі будуть дві силові установки (але три версії), і обидві ці системи гібридні. Перша побудована на базі бензинового мотора 1.3 і відноситься до помірних гібридам. Для накопичення енергії тут застосована невелика літієва батарея, а розпоряджатися цією енергією буде мотор-генератор з ремінним приводом. Правда, бортова мережа тут виявиться все одно звичайної, 12-вольтової. І такий паркетник Qashqai 1.3 буде продаватися у двох версіях по форсировке.
Nissan Qashqai анонсований як гібрид з автопілотом фото №5
Друга система - це послідовний гібрид e-Power (перший у Ніссана в Європі). Його колеса приводяться тільки від електромотора, а ДВС пов`язаний виключно з генератором і заряджає тяговий акумулятор. Судячи по інших моделях марки з цією системою, ДВС тут буде об`ємом 1,2 л. Технічні характеристики Кашка компанія пообіцяла розкрити ближче до запуску на ринок.