Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель | BOSS AUTO
укр||

Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель

Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель фото №1
У червні кросовер Audi Q5 зазнав рестайлінг, а тепер оновлення докотилося і до «зарядженої» версії SQ5 TDI. Важливо, що крім коригування дизайну модель отримала модернізований дизель V6 3.0 TDI. Він розвиває 341 к.с. і 700 Н • м, тобто на шість «конячок» менше, ніж минулий. Зате максимальний момент видається тепер в діапазоні 1750-3250 об / хв замість колишніх 2500-3100, так що динаміка розгону не постраждала (до сотні за ті ж 5,1 с, що і були).
Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель фото №2
Крім того, новий мотор дозволив SQ5 TDI з великим запасом вкластися в найсуворіші нормативи щодо викидів Euro 6d ISC-FCM AP, в тому числі по оксидам азоту, заміряли в реальних умовах на дорожніх тестах. Спасибі системі Twin-dosing з подвійною подачею рідини AdBlue і, відповідно, з двома селективними нейтрализаторами SCR. На цьому зміни не закінчилися. Алюмінієві поршні поступилися місцем сталевим кованим. Вони міцніше, скорочують теплові втрати, а за рахунок фігурної виїмки в днище підвищують ефективність згоряння. Повітряний інтеркулер, що стояв за бампером, в новій версії дизеля замінений на водяній проміжний охолоджувач в розвалі блоку, що істотно скоротило довжину повного впускного тракту.
Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель фото №3
Електромагнітні форсунки отримали прецизійний п`єзоелектричний датчик закриття голки, що дозволило підвищити точність роботи системи. При цьому за один такт тут може подаватися до восьми порцій палива при тиску в 2500 бар. Нікуди не поділися дві інші особливості мотора: компресор EPC з електричним приводом, що нейтралізує турболаг, і помірна 48-вольта гібридна система з ремінним мотором-генератором. Плюс до того в звичайний турбонаддув встановлено більш легке колесо компресора, а на випускний колектор - поліпшена теплоізоляція.
Audi SQ5 TDI отримав серйозно перероблений дизель фото №4
Німці додають, що в базове оснащення SQ5 TDI входять світлодіодні фари, за доплату - матричні, а ще - ліхтарі на органічних світлодіодах Digital OLED. У продаж в Європі модель надійде в першому кварталі 2021 року. Випускає ж цю топову версію Q5 завод в Мексиці. Нагадаємо, кросовер SQ5 TDI на російському ринку не продається, але у нас є його 354-сильний бензиновий родич SQ5 TFSI.