Нові Audi RS 3 реалізують мрії фанатів про дріфте | BOSS AUTO
укр||

Нові Audi RS 3 реалізують мрії фанатів про дріфте

Нові Audi RS 3 реалізують мрії фанатів про дріфте фото №1
Закамуфльовані моделі Audi RS 3 нового покоління показали близько двох тижнів тому. Технічних даних новинок сімейства Audi Sport тоді не стосувалися - йшлося про плани по електрифікації відділення в найближчі роки. Тепер, коли фанати досить пофантазувати на тему зовнішності «заряджених трійок», німці вирішили розкрити їх головні технічні козирі. Мова йде про систему RS Torque Splitter - «делителе крутного моменту», якщо дослівно перекладати з англійської. Механізм вбудований в задню вісь і дозволяє управляти вектором тяги, при бажанні відправляючи повнопривідний автомобіль в довгий стабільний і глибокий замет.
Нові Audi RS 3 реалізують мрії фанатів про дріфте фото №2
За спільною працею комплексу стежить головний бортовий комп`ютер, який задає допуски розподілу тяги між колесами, орієнтуючись на обраний водієм режим руху. Всього у нових «ересок» їх п`ять: Comfort / Efficiency, Auto, Dynamic, RS Performance і RS Torque Rear. У першому пресете машина майже завжди залишається передньопривідною, але з просуванням до останньої попереднього встановлення частка тяги на задній осі буде поступово збільшуватися. Нескладно здогадатися, що режим RS Torque Rear забезпечує ту саму можливість перетворити седан або хетчбек Audi RS3 в дрифт-кар.
Нові Audi RS 3 реалізують мрії фанатів про дріфте фото №3
Відомо, що під капотом машин пропишеться колишній п`ятициліндровий турбомотор 2.5. За останніми даними, автомобілі залишаться при своїх 400 «кониках», але отримають в розпорядження 500 Н • м замість 480. Плюс нова система на задній осі допомагає ефективніше реалізувати тягу. Так, розгін до 100 км / год займе 3,8 с (-0,3), а максимальна швидкість при наявності опціональних углеродокераміческіх гальм - 290 км / ч. Відзначимо, що головний конкурент новинки, хетчбек Mercedes-AMG A45 S 4MATIC, може похвалитися 3,9 с і 270 км / год.