Британські раллісти повернуть до життя Таргу Porsche 914 | BOSS AUTO
укр||

Британські раллісти повернуть до життя Таргу Porsche 914

Британські раллісти повернуть до життя Таргу Porsche 914 фото №1
Рестомодов Porsche останнім часом хоч греблю гати. Особливо в цьому плані пощастило двухдверка 964, але і інші моделі, наприклад 993 і 356, цілком досконалі і елегантні. Була у компанії зі Штутгарта тарга 914, один з найпопулярніших спортивних автомобілів 70-х. Ось їм і займеться майстерня Fifteen Eleven Design з Дербішир. Це свого роду дизайнерський відділ колективу Mellors Elliot Motorsport, який без малого 40 років готує автомобілі до ралі-рейдам будь-якої складності. Завдання стоїть нетривіальна - машину не стануть повертати до оригінального виду, а осучаснять новою фурнітурою і технікою.
Британські раллісти повернуть до життя Таргу Porsche 914 фото №2
В основі репліки буде лежати оригінальне, але посилене сталеве шасі. Під підправленої вуглепластиковою оболонкою - компоненти Porsche Cayman S першого покоління. Точних характеристик нового 914-го доведеться чекати, але заводська модифікація оппозитной «шістки» 3.4 видає 320 к.с. і 370 Н • м. Від 987-го машині дістануться і шестиступінчаста "механіка", і привід на задню вісь. Полегшена випускна система - з нержавіючої сталі. Додаткове охолодження новому обладнанню забезпечать спеціальні повітроводи в передньому бампері.
Британські раллісти повернуть до життя Таргу Porsche 914 фото №3
Нагадаємо, що у оригінальній тарги потужність мотора не перевалювала за 110 сил, від того компоненти підвіски теж будуть запозичені у родича з XXI століття. Належне уповільнення забезпечать гальма Brembo з чотирьохпоршневими супортами і перфорованими роторами. Тираж і ціни на новинку не розголошуються, але замовити автомобіль вже можна. Відзначимо, що в ательє готові зібрати Таргу як з правим кермом, так і з лівим. Перший примірник має побачити світ до кінця року.