Citroën засудила Polestar через логотипу | BOSS AUTO
укр||

Citroën засудила Polestar через логотипу

Citroën засудила Polestar через логотипу фото №1
Шевроном французького виробника є символічне зображення зубців з шестерні, тоді як логотип шведської марки - це полярна зірка. Але є нюанс.

Бренду Citroën вже більше 100 років і за цей час дизайн логотипу не раз змінювався, залишаючись впізнаваним, завдяки ключовим елементом - двом "стріл", розташованих один над одним. Вони символізують зубці приводу, який змушує колеса обертатися.
Citroën засудила Polestar через логотипу фото №2
Шанси помилково переплутати Citroën і Polestar досить низькі, і паризький суд, який отримав справу, визнав це. Але він також врахував твердження Citroën, що логотип французької марки також лежить в основі емблеми марки DS, яка виділилася в самостійний бренд в 2014 році. Нарешті, повідомляється, що Polestar переробила свій логотип у 2017 році - через десять років після того, як Citroën останній раз відредагував свій.
Citroën засудила Polestar через логотипу фото №3
У підсумку, суддя виніс Polestar штраф в розмірі 150 000 євро і заборонив шведсько-китайському бренду продавати свої машини на французькому ринку протягом шести місяців, повідомляє французький Automobile Magazine. Це не дуже страшний вирок для Polestar, оскільки Polestar не працює і поки навіть не планує продавати машини у Франції.