Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla | BOSS AUTO
укр||

Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla

Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla фото №1
Каліфорнійська компанія Unplugged Performance, яка з 2013 року займається тюнінгом моделей Tesla, оголосила про виробниче партнерство з Koenigsegg. Однак мова йде не про шведську Koenigsegg Automotive AB, а її «дочку» - іспанську Koenigsegg Advanced Manufacturing (KAM). Підприємство KAM знаходиться у Барселоні. Воно розробляє та випускає деталі з вуглеволоконних препрегів, наприклад, монококи та зовнішні панелі для «Регери». Але тепер фірма робитиме і елементи аеродинамічного обважування для Model 3, S, Y та X.
Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla фото №2
Деталі UP x KAM виготовлені з вуглеволокна з пропрієтарним плетінням, попередньо просоченого епоксидною смолою. Фактично KAM бере на себе весь процес виробництва - від лазерної нарізки препрега та ручного формування до запікання в автоклаві та подальшого нанесення захисного покриття. При цьому клієнти Unplugged Performance отримують доступ до композитів, які раніше використовуються тільки в гіперкарах, - але й ціна у виготовлених з них деталей чимала.
Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla фото №3
Поки Unplugged Performance пропонує спойлери для Model 3 та Model Y за 1745 доларів, передні крила для седана за 8845 доларів та спойлери для Model S та Model X за 2495 доларів. Деталі випущені невеликими партіями, але цього року Unplugged Performance обіцяє подати ще кілька спільних проектів із KAM.
Koenigsegg почав робити карбонові деталі для Tesla фото №4
До речі, одна з унікальних розробок Koenigsegg – це матеріал під назвою KNC (Koenigsegg Naked Carbon). Він є «чистим» вуглепластиком, з якого вручну видалено шар епоксидної смоли, що залишився після запікання композитних деталей в автоклаві, для надання виду вихідного вуглеволокна. Такий композит більш стійкий до подряпин і інакше відбиває світло, оскільки він грає не на всій поверхні, а на кожній нитці вуглецевого волокна.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.