Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років | BOSS AUTO
укр||

Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років

Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років фото №1
Поні-кар Ford Mustang повністю відмовиться від будь-яких ДВС в 2028 році, запевняє новинний канал Autoline Daily з посиланням на компанію AutoForecast Solutions. Нібито наступний повністю новий Mustang буде виключно електромобілем, а його випуск почнеться на заводі Flat Rock Assembly в Мічигані в грудні 2028-го. Здається дивним, що нинішній «шостий» Mustang (S550) залишиться в строю так довго, адже він був представлений в грудні 2013-го. Та й Automotive News передає, що Mustang S650 встане на конвеєр в четвертому кварталі 2022 року. Протиріччя можна пояснити, якщо прийняти гіпотезу, що S650 - це не повністю новий проект, а лише результат переробки нинішнього Мустанга.
Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років фото №2
Якраз у 2022 році на потік у Форда повинен встати новий атмосферний мотор V8 6.8, який, за неофіційними даними, має перепасти і Мустанг. Також знаменитому поні-кару інсайдери пророкують вживлення повного приводу. Ну і давно зріють плани створення гібридного Мустанга. З усім цим фордівці зможуть розібратися в наступні сім з невеликим років, перш ніж Mustang стане повністю електричним.
Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років фото №3
Переклад на електротягу автомобілів концерну Ford торкнеться чимало моделей. Навіть популярний пікап Ford F-150 отримає чисто електричну версію в 2022 році. Належна Форду марка Lincoln теж не уникне цієї тенденції. Ми вже розповідали про розробку оригінального електрокара, якому неофіційно пророкують назву Mark E.
Дводверний Ford Mustang проживе з ДВС ще сім років фото №4
До того ж, за даними AutoForecast, у вересні 2026 року на заводі в Оквілле (Канада) почнеться випуск повністю електричної версії кросовера Lincoln Corsair - Corsair-E. За інсайдерськими даними, цей завод буде випускати п`ять електрокарів Форда і Лінкольна на якійсь оригінальній платформі (тобто вони не будуть клонами Мустанга Mach-E). Перший з цієї п`ятірки може стартувати в 2025-м.