Бюро Modellista представило свою версію седана Toyota Mirai | BOSS AUTO
укр||

Бюро Modellista представило свою версію седана Toyota Mirai

Бюро Modellista представило свою версію седана Toyota Mirai фото №1
В Японії, як і в США, продажу воднемобіль Toyota Mirai другого покоління почнуться в грудні нинішнього року. І крім різних комплектацій, японці отримають можливість придбати машину в обробці від придворного ательє Modellista. Тюнінг націлений на надання автомобілю більшої візуальної спортивності. До слова, хоча Mirai явно не адресована любителям вуличних гонок, але все ж нова легковик зроблена могутніше колишньої (про це трохи нижче).
Бюро Modellista представило свою версію седана Toyota Mirai фото №2
На японському сайті моделі з`явилися параметри силової установки. Блок паливних елементів Mirai II розвиває 128 кВт (в минулому поколінні було 114). Електромотор нового седана видає 182 к.с., 300 Н • м (у предка було 154 к.с. і 335 Н • м). Паспортний запас ходу на заправці буде ще уточнений, а за попередніми даними, він дорівнює 845 км проти 650 у першого покоління.
Бюро Modellista представило свою версію седана Toyota Mirai фото №3
Чи йде такий агресивний стиль в зовнішності цієї «зеленої» моделі - велике питання. Компанія ж Toyota в описі Mirai всіляко підкреслює миролюбство воднемобіль. Викиди (по суті, водяна пара) тут чистіше, ніж в середньому повітря у великих містах (компанія називає це «негативним викидом», мовляв, чим більше ви їздите, тим чистіше атмосфера). Зрозуміло, модель отримала повний комплект систем безпеки і допомоги Toyota Safety Sense, від радарного круїз-контролю і самопарковщіка до детекції пішоходів і велосипедистів, і автоматичного гальмування при виявленні поперечного трафіку ззаду. А ще новий воднемобіль розрахований на харчування приватного будинку в разі відключення електрики.