Ми вивчили рейтинг автомобільних кольорів 2020 року | BOSS AUTO
укр||

Ми вивчили рейтинг автомобільних кольорів 2020 року

Ми вивчили рейтинг автомобільних кольорів 2020 року фото №1
Виробник автомобільних фарб Axalta виклав в Мережу свій щорічний аналіз популярності квітів кузовів в світі. Компанія констатувала, що білий ось уже десять років як є самим затребуваним, при цьому в останні три роки стабільно тримає частку в 38% від світового ринку. Постійний попит і на чорні автомобілі (19%), а сірий колір (15%) додав за рік два процентних пункти. І це його десятирічний максимум. Трохи втратив позиції сріблястий (за розрахунками фірми за ним 9%), проте він залишається в четвірці найпопулярніших (а адже в 2008-му і кілька років перед ним він був кольором номер один).
Ми вивчили рейтинг автомобільних кольорів 2020 року фото №2
Виходить, що в білий, чорний, сірий і сріблястий спільно фарбують зараз 81% нових машин. Пару років тому (правда, за оцінкою іншої компанії, BASF) ця частка становила 79%. А в 2015-му (за даними Аксальти) білий займав 35%, чорний - 18%, сріблястий - 13% і сірий - 10%. В сумі - 76%. Світ автомобілів стає все більш «монохромним».
Ми вивчили рейтинг автомобільних кольорів 2020 року фото №3
Цікаво також, що з усіх досліджених країн і регіонів випадає Європа, де сірий колір ділить перший рядок з білим (по 25% у кожного), відсунувши на третє чорний (21%), а синій там на четвертому місці (10%). Четверте місце синій також займає в Японії (10%) і Південної Кореї (11%). У китайців четвертий колір - жовтий (5%), а в Індії четверта рядок за коричневим (7%). Чому саме четвертій позиції така увага? Просто всюди перші три рядки в тій чи іншій послідовності займають все ті ж нудні білий, сірий, сріблястий або чорний, і тільки з четвертого місця в деяких країнах починається «Не монохромне» пожвавлення.