Ілон Маск змусить Теслу Roadster літати в прямому сенсі | BOSS AUTO
укр||

Ілон Маск змусить Теслу Roadster літати в прямому сенсі

Ілон Маск змусить Теслу Roadster літати в прямому сенсі фото №1
В інтерв`ю ведучому Джо Рогань глава Тесли Ілон Маск заявив, що хоче навчити модель Tesla Roadster літати. Точніше, парити на невеликій висоті (1,0-1,8 м) порівняно короткий час (з можливістю рухатися вперед), передає InsideEVs. Ця функція, якщо інженери впораються із завданням шефа, виявиться бонусом до раніше анонсованого пакету під назвою SpaceX (по імені сестринської фірми Тесли).
Ілон Маск змусить Теслу Roadster літати в прямому сенсі фото №2
Спочатку той пакет придуманий для поліпшення поздовжньої і поперечної динаміки за рахунок невеликих ракетних двигунів на стиснутому газі, розміщених по периметру машини. Але такі ж Маск подумує поставити і знизу. Він вважає, що якщо ввести обмеження на висоту польоту близько 1,8 м, то система буде безпечною. При раптовому відключенні ракетних двигунів машина впаде, ймовірно, пошкодивши підвіску, але пасажири не постраждають. (Про жене струменями движків пилу, ризик впасти на інші машини або пішоходів Маск не поширюється.) До речі, базова версія електрокара повинна бути чотиримісній. А з пакетом SpaceX задній ряд видаляється: його місце займе углепластіковий балон високого тиску, від якого будуть харчуватися ракетні двигуни. Задні, до речі, в стилі Бонда, при активації будуть з`являтися з-під забирається номерного знака. Вони підвищать прискорення. А подібні сопла на носі скоротять гальмівний шлях.
Ілон Маск змусить Теслу Roadster літати в прямому сенсі фото №3
Попередні дані нового спорткара такі: у машини буде один електромотор спереду і два ззаду, запас ходу складе 998 км проти 393 км у першого покоління, батарея - 200 кВт • год (у попередника була на 53 кВт • ч в серії, і ще в 2016 -м власникам пропонувався апдейт аккмулятора до 80 кВт • ч), розгін з нуля до 60 миль / год (97 км / ч) - 1,9 с (в першому поколінні було 3,7-3,9 в залежності від модифікації). Серійне виробництво має розпочатися в 2022 році.