Британці підготували перший за 68 років болід BRM P15 V16 | BOSS AUTO
укр||

Британці підготували перший за 68 років болід BRM P15 V16

Британці підготували перший за 68 років болід BRM P15 V16 фото №1
Варто визнати, що ми з вами живемо в чудовий час. Раз у раз з`являються офіційні програми відновлення історичних автомобілів, а бути свідком їх презентації - абсолютно особливі почуття. Зараз ці машини сприймаються зовсім інакше. Наприклад, формульний BRM P15 V16 особливих успіхів на початку 50-х не здобув, але хіба ви б не хотіли просто опинитися поруч з ним? У відвідувачів автошоу Goodwood Revival така можливість буде, тим більше що там дебютує щойно збудований екземпляр. З 1953 року це перша модель P15 Mk1 від майстрів «стайні» British Racing Motors.
Британці підготували перший за 68 років болід BRM P15 V16 фото №2
Для побудови серії з трьох нових болідів P15 інженери BRM і Hall and Hall звернулися до оригінальними кресленнями. Більш того, кожній машині покладено номер шасі, присвоєний їй ще в середині минулого століття. Перед водієм встановлений відтворений заново наддувний мотор V16 1.5. Він видає 593 к.с., розвиваючись до 11 800 об / хв. На треку поки вдалося досягти тільки дев`яти, але Роб Холл каже, що навіть так їх команда отримала зауваження від дирекції кільця за шум понад 95 дБ! При цьому випробування, проведені фахівцями Rolls-Royce, довели, що обороти реально підняти до 14 000. Офіційно максимальна швидкість становить 306 км / ч.
Британці підготували перший за 68 років болід BRM P15 V16 фото №3
Головна мета проекту - не просто відсвяткувати 70-річчя команди BRM, а дати можливість власникам нових P15 V16 використовувати їх на треках в бойових режимах. Для цього дуже складні і не дуже надійні мотори отримають ряд модернізацій. Наприклад, деякі деталі зроблені з використанням ЧПУ, а для полегшення запуску передбачений підігрів масляного піддону. Інженери не приховують, що навіть незважаючи на значне поліпшення якості елементів, містити «спортсмена» буде не просто. Наприклад, заправляти полуторалітровий агрегат з парою турбокомпресорів потрібно сумішшю з метанолу, ацетону і гоночного палива.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.