Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів | BOSS AUTO
укр||

Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів

Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів фото №1
Компанія Skoda показала офіційні «шпигунські» знімки «четвертого» хетчбека Fabia, заодно розкривши багато ключові параметри. Це перша Fabia на платформі MQB-A0 (у минулому була «візок» PQ26 з окремими елементами MQB). Вона принесла машині розширений набір систем безпеки. При цьому масу хетчбека вдалося утримати близькою до третього покоління, хоча всі розміри зросли. Під днищем 12 панелей (замість колишніх трьох) розгладжують потоки повітря, додані аеродинамічні пластикові вставки в колісні диски. А ще на Фабії впроваджені нові жалюзі за гратами радіатора, автоматично закриваються, коли не потрібно посилене охолодження мотора. На швидкості 120 км / год лише вони економлять 0,2 літра пального.
Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів фото №2
Після того як при рестайлинге 2018 року Фабію позбавили дизеля, він вже не повернеться. Зате у четвертого покоління буде п`ять бензинових моторів. Це трійки 1.0 MPI EVO (65 к.с., 95 Н • м і 80 к.с., 95 Н • м) з п`ятиступінчастою "механікою", 1.0 TSI EVO (95 к.с., 175 Н • м з п`ятиступінчастою «механікою») і 110 к.с., 200 Н • м c шестиступінчастою "механікою" або семиступінчастим "роботом" DSG. А на вершині гами розташувалася турбочетвёрка 1.5 TSI EVO (150 к.с., 250 Н • м) з DSG7 і функцією відключення половини циліндрів на малому навантаженні. (Ще б 30 сил - і дістала б до Фабії RS другого покоління, але немає, перед нами просто топовий мотор, і ніяких «запальничок»).
Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів фото №3
Залежно від комплектації, в хетчбек може бути до дев`яти подушок безпеки. При цьому в базовому оснащенні їх шість (фронтальні, бічні, подушки-шторки), а у вигляді опцій додаються задні бічні і колінна у водія. Вперше на Фабії додано кріплення Isofix на передньому пасажирському сидінні разом з кріпленням верхнього страхувального троса (опція), тоді як изофикс на другому ряду стоять за замовчуванням. З`явилися помічники водія Travel Assist і Park Assist.
Skoda Fabia змалювала повну лінійку моторів фото №4
Не забуті приємні дрібниці з категорії Simply Clever, яких обіцяно аж 43 (на 13 більше, ніж у минулому Фабії). Згадані: спинка переднього пасажирського сидіння, роз`єм USB-C на дзеркалі заднього виду для реєстратора, дві кишені для зберігання смартфонів на спинках передніх сидінь для задніх пасажирів, лампи для читання на другому ряду з керуванням спереду. П`ять таких елементів з`являються вперше на Шкодах: багатофункціональний знімний кишеню під кришкою багажника, розрахований на речі масою до 3,5 кг, знімний підстаканник, власник карток і ручок в схованці перед селектором трансмісії, речовий ящик на тунелі перед задніми сидіннями, з підсклянником, знімний сонцезахисний козирок на панорамної даху.