Гіперкару SSC Tuatara вдалося-таки показати рекордну швидкість | BOSS AUTO
укр||

Гіперкару SSC Tuatara вдалося-таки показати рекордну швидкість

Гіперкару SSC Tuatara вдалося-таки показати рекордну швидкість фото №1
Історія гіперкара SSC ​​Tuatara тягне на сюжет для книги в декількох томах. Шлях від перших згадок про будівництво до перших поставок клієнтам серійних машин зайняв у американської компанії близько десяти років. Вона навіть назва встигла змінити - з Shelby Supercars на SSC ​​North America. І навряд чи хто-небудь тепер забуде про її спробі встановити черговий швидкісний рекорд. Одне радує: останній драг-тест все-таки вдався і піде в залік. Результатами першого заїзду стали 450,1 км / год, другого - 460,4. А от середня швидкість, з якою і фіксуються подібні рекорди, склала 455,3 км / год!
Гіперкару SSC Tuatara вдалося-таки показати рекордну швидкість фото №2
На цей раз виробник уклав контракт з фірмою Racelogic USA. Вона надала обладнання та необхідних фахівців, а перевіркою і підтвердженням результатів зайнявся її технічний директор - Джим Лау. Відзначимо, що тепер за кермом гіперкара знаходився його офіційний власник, дитячий лікар Ларрі Кеплін. Відтепер саме він вписаний в історію як людина обігнав в гонці за максимальну швидкість купе Koenigsegg Agera RS з його середніми 446,97 (-8,33) і миттєвими 457,49 (-2,91) км / год. До речі, в колекції доктора можна знайти ще одного рекордсмена, правда вже колишнього, - SSC Ultimate Aero.
Гіперкару SSC Tuatara вдалося-таки показати рекордну швидкість фото №3
Спочатку інженери обіцяли автомобілю максимальну швидкість понад 483 км / год з «деякою погрішністю». Перша офіційна спроба відбулася в жовтні минулого року. Тоді пілот Олівер Уебб розігнав двухдверку до неймовірних 532,93 км / год, а середнім арифметичним стали 508,73! Однак, вивчивши запис відеореєстратора, експерти викрили команду SSC в нечесності, а результатом проб відновити репутацію фірми з`явився перегрів мотора і відмова двох свічок - через погіршення погодних умов. Туатаре просто не давали відпочивати. Цікаво, що і на шести циліндрах купе досягло 404 км / год, не дійшовши навіть до середини дистанції.