Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1 | BOSS AUTO
укр||

Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1

Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1 фото №1
У фурор, який справив суперкар GMA T.50, немає нічого дивного - на підвищену увагу громадськості приречений будь-який проект, де фігурує ім`я Гордона Мюррея. Однак презентація оспортівленной версії купе під індексом T.50s - історія особлива. По-перше, машину нарекли ім`ям Нікі Лауди, про заслуги якого в автоспорті нагадувати не має сенсу. А по-друге, презентація новинки відбулася прямо в день народження австрійця (йому виповнилося б 72 роки). Тираж складе всього 25 автомобілів, кожен з яких призначений для використання виключно на закритих трасах.
Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1 фото №2
Відтепер атмосферне V12 об`ємом 3994 см³ фірми Cosworth генерує 735 к.с. (72), а це вже 188 «конячок» на літр! Крутний момент не змінився і становить 485 Н • м. Маса двигуна при цьому - всього 162 кг. Це на 16 кг менше, ніж у звичайного T.50, але ж ту версію агрегату в компанії називають найлегшим V12, встановленим в машину з допуском на дороги загального користування. Тягу на задні колеса тут передає шестиступеневий «робот» Xtrac IGS. Замовникам запропоновано кілька варіантів передавальних чисел, щоб купе можна було адаптувати під конкретні завдання на гоночному треку.
Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1 фото №3
Очевидно, що трекові модифікація повинна бути легше дорожньої. Так і є - споряджена маса купе впала з 986 кг до 852! Цьому сприяли не тільки полегшені елементи трансмісії, а й нові вуглепластикові панелі кузова, а також магнієві колеса. Таким чином британським інженерам вдалося досягти співвідношення більше 860 к.с. на тонну - краще, ніж у машин LMP1. Вентилятор на кормі тут працює тільки в одному режимі і вкупі з новим оперенням здатний створювати притискну силу рівну 1500 кг. Виходить, на 280 км / ч купе зможе рухатися по стелі. Теоретично, звичайно. Максимальна швидкість - до 340 км / ч.
Купе GMA T.50s Niki Lauda прославити чемпіона Формули-1 фото №4
Виробництво моделі GMA T.50s Niki Lauda почнеться в січні 2023 року. Тоді ж, згідно з розрахунками британців, з воріт фабрики повинен виїхати останній із сотні суперкарів T.50. Ті, до речі, були розпродані за 48 годин за ціною від 2,36 млн фунтів стерлінгів (245,5 млн руб). Само собою, трекові виконання обійдеться клієнтам дорожче - від 3,1 мільйона фунтів. Відзначається, що двухдверкі піддадуться глибокого процесу персоналізації, а ще кожне з них буде присвячено перемозі Мюррея як інженера на будь-якому етапі Королівських гонок. На момент презентації десять автомобілів вже були куплені.