Група Hyundai купить компанію Boston Dynamics | BOSS AUTO
укр||

Група Hyundai купить компанію Boston Dynamics

Група Hyundai купить компанію Boston Dynamics фото №1
Hyundai Motor Group і японська SoftBank Group «узгодили основні умови угоди» на $ 1,1 млрд. За ці гроші корейський концерн придбає у Софтбанка контрольний пакет американської робототехнической фірми Boston Dynamics. Сторони домовилися, що продавець збереже за собою 20% акцій, а 80% поділять три "дочки" Hyundai і особисто бос Чон Ийсон. Роботи та супутні технології стануть «важливим кроком» для розвитку автопілота і автоматизації «розумних заводів», а також прискорять перетворення Hyundai в постачальника інтелектуальних мобільних рішень.
Група Hyundai купить компанію Boston Dynamics фото №2
Hyundai каже, що поклав око на Boston Dynamics, побачивши «потенціал її зростання і широкий спектр можливостей». Ключовими технологіями роботів, на думку корейців, є сприйняття (особливо 3D-зір), навігація і інтелект. Американським фахівцям обіцяні доступ до різноманітних ресурсів групи і «істотна вигода» при комерціалізації.

Якщо все піде за планом, операція буде закрита до червня 2021 року. «Ми поділяємо точку зору Hyundai на трансформує силу мобільності і з нетерпінням чекаємо спільної роботи», - заявив гендиректор Boston Dynamics Роберт Плейтер. «Ми раді, що світовий лідер в області мобільних роботів приєднається до команди Hyundai», - зазначив Чон Ийсон.