Тест на COVID-19 не виходячи з авто | BOSS AUTO
укр||

Тест на COVID-19 не виходячи з авто

Тест на COVID-19 не виходячи з авто фото №1
Однією з ініціатив нового міністра охорони здоров`я Польщі Адама Недзельського, який зайняв цю посаду в кінці серпня, стало суттєве розширення мережі мобільних пунктів тестування на Covid-19. Багато з цих пунктів працюють за принципом, коли водієві не потрібно виходити з автомобіля, щоб зробити тест.
Тест на COVID-19 не виходячи з авто фото №2
Як пише ЦТС з посиланням на інформацію польських ЗМІ, ще 3 вересня Недзельський заявив про нову стратегію боротьби з епідемією коронавируса, в рамках якої було анонсовано розширення мережі мобільних пунктів тестування та продовження часу їх роботи. Частина цих пунктів працює за принципом drive thru, коли водієві не потрібно виходити з автомобіля.
Тест на COVID-19 не виходячи з авто фото №3
Станом на 9 жовтня в Польщі працювало 446 мобільних пунктів ПЛР-тестування, ще 14 планувалися до запуску в роботу. Станом на 3 листопада таких пунктів було вже 595 (не всі вони працюють саме як drive thru).

Тести за направленням лікаря роблять безкоштовно, без направлення тест обійдеться в 375 злотих (приблизно 2800 грн).

Відзначимо, що перші пункти drive thru почали працювати в Польщі ще в квітні поточного року.
Тест на COVID-19 не виходячи з авто фото №4
Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров`я України не виключають повторного зупинки громадського транспорту в Києві через коронавируса. Йдеться як про можливе обмеження роботи громадського транспорту, так і заборону посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт.